Android kullanıcılarını sevindiren haber: Yeni düzenleme yolda!

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Android kullanıcılarının sevineceği bir düzenlemeyi yürürlüğe koydu. Peki bu düzenleme nedir? İşte detayları...

Android sisteminde var olan ve kullanılmayan uygulamaların silinmemesi kullanıcıların sevmediği, gereksiz gördüğü durumlardan biridir. Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, ülkede üretilen akıllı telefonların yeni gerekliliklere uymasını zorunlu kılan yeni bir yasa çıkardı.

Android kullanıcılarını sevindiren haber: Yeni düzenleme yolda!

Bakanlık, bu listede yer almayan programların listesini ise şu şekilde yayınladı:

-Sistem ayarları
-Dosya yöneticileri
-Kamera
-Tarayıcı
-Telefon
-Mesajlaşma
-Uygulama Mağazası

Android üreticileri sadece yukarıdaki listede belirtilen uygulamaları kaldırılamaz hale getirbilecek. Çin hükümeti bu tür önlemlerin tüketici deneyimini iyileştireceğine ve şirketlerin yazılım pazarında daha iyi rekabet etmesine olanak sağlayacağına inanıyor. Basında yer alan haberlere göre, yasa 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. Uyum için henüz bir son tarih belirlenmiş değil.

 

Android kullanıcılarını sevindiren haber: Yeni düzenleme yolda! ile ilgili etiketler Android
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.