Android kullanıcıları dikkat! Uzmanlar uyardı: Bu uygulamalar varsa tehlikedesiniz!

Android sürümlü cihazlarda farkında olmadan yüklenen uygulamalarda kötü amaçlı yazılımlar fark edildi. Eğer bu uygulamalar sizde varsa tehlikedesiniz demektir. Cep telefonunuzdan hemen silmeniz gereken o uygulamalar...

Bilindiği üzere kötü amaçlı yazılım uygulamalarından Android sürümlü cihazlar çok çabuk etkilenebiliyor. Bir antivirüs firması tarafından bazı Android uygulamaların kötü amaçlı yazılım ve reklam yazılımı yaydığı tespit edildi. Dev şirketler tarafından yapılan saldırılar siber boyutlu olarak oldukça yaygınlaşmış durumda.

Android kullanıcıları dikkat! Uzmanlar uyardı: Bu uygulamalar varsa tehlikedesiniz!

Apple, uygulama mağazası iOS'ta, Google ise Android uygulama mağazası Google Play'de kötü amaçlı uygulamalarla ve zararlı yazılımlara karşı mücadele verirken, görünüşe bakılırsa yeni bir tespit daha yapıldı.

Tom's Guide'ın haberine göre, Google Play Store'da başka bir kötü amaçlı Android uygulama grubu keşfedildi. İlk olarak bir antivirüs firması tarafından keşfedilen bu uygulamaların, kullanıcıları onları indirmeleri için kandırmak adına yardımcı programlar ve optimize edici programlar gibi göründüğü belirtildi.

Belirtilen kötü amaçlı uygulamalar şunlar;

-Bluetooth device auto connect - 1 milyon indirme
-Bluetooth & Wi-Fi & USB driver - 100 bin indirme
-Volume, Music Equalizer - 50 bin indirme
-Fast Cleaner & Cooling Master - 500 indirme

Bu belirtilen uygulamalar Google tarafından uygulama mağazası olan Play Store'den kaldırıldı. Ama şöyle bir şey var; eğer söz konusu uygulamalar cihazınızda ve tabletinizde yüklüyse tehlike devam ediyor demektir. Tehditlere kurban gitmemek adına uygulamaları silmenizde fayda var.

"Uygulamaların tümü Google Play'den kaldırıldı"

Habere göre, bir Google sözcüsü, Tom's Guide'a yaptığı açıklamada, söz konusu uygulamalar hakkında daha fazla bilgi vererek "Raporda tanımlanan uygulamaların tümü Google Play'den kaldırıldı. Güvenliği ve gizliliği ciddiye alıyoruz ve politikalarımızı ihlal eden uygulamalar bulduğumuzda harekete geçiyoruz." ifadelerini kullandı.

TubeBox uygulaması

Öte yandan haberde, TubeBox isimli bir uygulamadan da bahsedildi. Şirket tarafından keşfedilen ve yeni raporda ele alınan kötü amaçlı uygulamalardan TubeBox'un bir milyondan fazla indirme aldığı ve uygulamanın, kullanıcıları video ve reklam izledikleri için ödüllendirmeyi vaat etmesine rağmen vaatlerini asla yerine getirmediğinden söz edildi.

 

 

 

Android kullanıcıları dikkat! Uzmanlar uyardı: Bu uygulamalar varsa tehlikedesiniz! ile ilgili etiketler Android
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.