Android kullanıcıları dikkat: Güvenlik açığı tespit edildi!

Android kullanıcıları uygulama indirirken dikkat edin. Kötü niyetli yazılımcılar tarafından hedef olmaya devam ediliyorsunuz. Bu seferde Samsung cihazlarında bulunan Galaxy Store'da iki tehlikeli güvenlik açığı tespit edildi.

Kötü niyetli yazılımcılar her zaman olduğu gibi Android kullanıcılarını hedefinde tutmaya devam ediyor. Şimdide Android sürümüne sahip Samsung Galaxy kullanıcıları tehlikede. Samsung cihazlarında bulunan Galaxy Store'de güvenlik araştırmacıları tarafından iki tehlikeli güvenlik açığı tespit edildi.

Android kullanıcıları dikkat: Güvenlik açığı tespit edildi!

Siber güvenlik firması NCC Group'tan araştırmacılar Galaxy Store'da bir güvenlik açığı keşfetti. Siber güvenlik firması NCC Group'tan araştırmacılar Samsung Galaxy Store'da bir güvenlik açığı keşfetti. Bu iki tehlike açığı, geçen yıl 23 Kasım ila 3 Aralık tarihleri arasında keşfedildi.

Siber saldırganlar CVE-2023-21433 numarasını Galaxy cihazlara gizlice uygulama yüklemek için kullanılabiliyordu. CVE-2023-21434 olarak tanımlanan bir diğer açık ise akıllı telefonlarda JavaScript çalıştırılmasına izin vererek cihaz sahiplerinin kişisel bilgilerini tehlikeye atıyordu.

Ancak güncelleme kontrolü yaparsanız bu durum sizi etkilemez. CVE-2023-21433 numaralı açık Android 13'ün güvenlik özellikleri sayesinde bu işletim sistemini çalıştıran Samsung telefonlarda işe yaramıyor. Ama şirket, 2023'ün ilk gününde Galaxy Store'un 4.5.49.8 sürümünü yayınlayarak her iki açığı da ortadan kaldırdı.

Güvenlik açığından etkilenmemek için Galaxy Store'un en son sürümünün yüklü olması önemlidir. Bunu kontrol etmek için uygulamanın Ayarlar > Galaxy Store Hakkında menüsünü kullanabilirsiniz.

Android kullanıcıları dikkat: Güvenlik açığı tespit edildi! ile ilgili etiketler Galaxy Store Samsung
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.