Andımız nedir? Okullarda Andımız okutulacak mı? Öğrenci andı ne? Andımız sözleri neler?

Demokratikleşme Paketi kapsamında 2013'te okullarda okunması sonlandırılan Öğrenci Andı - Andımız için sosyal medyada kampanya başlatıldı. #OkullardaANDIMIZOkutulsun konu başlığının altında mesaj paylaşan vatandaşlar, Milli Eğitim Bakanlığı'na seslendi. Andımız nedir? Okullarda Andımız okutulacak mı? Öğrenci andı ne? Andımız sözleri neler? Andımız ne zaman kaldırıldı? Andımız'ın sözleri bu haberde...

Türkiye'de 2013 yılında, okullarda her sabah Andımız'ın okutulmasına son verilmişti. Sosyal medyada "#OkullardaANDIMIZOkutulsun" konu başlığı açan vatandaşlar, uygulamaya geri dönülmesini istiyor. Andımız nedir? Okullarda Andımız okutulacak mı? Öğrenci andı ne? Andımız sözleri neler? Andımız ne zaman kaldırıldı? Öğrenci andının sözlerini haberimizde bulabilirsiniz.

 Andımız nedir? Okullarda Andımız okutulacak mı? Öğrenci andı ne? Andımız sözleri neler?


Demokratikleşme Paketi kapsamında 2013'te Türkiye'de okullarda okunması uygulamasına son verilen Öğrenci Andı / Andımız'ın yeniden okullarda okutulması için sosyal medyada kampanya başlatıldı. #OkullardaANDIMIZOkutulsun konu başlığının altında mesaj paylaşan vatandaşlar, Milli Eğitim Bakanlığı'na seslenerek Andımız'ın yeniden okullarda okutulmasını talep etti.

Andımız nedir? Okullarda Andımız okutulacak mı? Öğrenci andı ne? Andımız sözleri neler? - Resim : 2

ANDIMIZ - ÖĞRENCİ ANDI NEDİR?
Öğrenci andı ya da Andımız, Türkiye ve KKTC'deki ilköğretim okullarında her sabah öğrenciler derse girmeden okutulan ant. Dönemin Millî Eğitim Bakanı Reşit Galip tarafından hazırlanmış ve 1933 yılında uygulamaya konulmuştur. Daha sonra 1972 ve 1997 yılında çeşitli değişikliklere uğrayarak bugünkü halini almıştır.

Demokratikleşme Paketi kapsamında 2013'te Türkiye'de okullarda okunması uygulamasına son verilmiştir.

Andımız nedir? Okullarda Andımız okutulacak mı? Öğrenci andı ne? Andımız sözleri neler? - Resim : 3

ANDIMIZ SÖZLERİ
1933
Türküm, doğruyum, çalışkanım.
Yasam, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak,
yurdumu, budunumu özümden çok sevmektir.
Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

1972
Türküm, doğruyum, çalışkanım. Yasam, küçüklerimi korumak,
büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.
Ülküm yükselmek, ileri gitmektir.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun.
Ey bu günümüzü sağlayan, Ulu Atatürk: açtığın yolda,
kurduğun ülküde, gösterdiğin amaçta hiç durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Ne mutlu Türküm diyene.

1997

Türküm, doğruyum, çalışkanım,
İlkem: küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.
Ülküm: yükselmek, ileri gitmektir.
Ey Büyük Atatürk!
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun.
Ne mutlu Türküm diyene!


"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"
Ne mutlu Türküm diyene, Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilk kez 10. Yıl Nutkunda kullanılan sözdür. Daha sonra 1972 yılında Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenci andına eklenmiştir. Siyasi miting ve eylemlerde bir slogan olarak da kullanılmaktadır. Türkiye'deki ve KKTC'deki birçok dağ ve tepede de bu sözü görmek mümkündür. Zaman zaman bu sözün etnik ayrımcılığa yol açtığı iddiasıyla çeşitli eleştirilerde de bulunulmuştur.

 

 

 

Andımız nedir? Okullarda Andımız okutulacak mı? Öğrenci andı ne? Andımız sözleri neler? ile ilgili etiketler andımız öğrenci andı nedir andımız sözleri okullarda andımız okutulacak mı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.