Anayasa Mahkemesi'nden kritik ByLock tespiti!

FETÖ'cüler tarafından Bylock kullanmanın örgütle ilişkilendirilemeyeceği şeklindeki beyanlara karşı AYM'den karar çıktı.

Anayasa Mahkemesi "ByLock'un özelliklerine ilişkin soruşturma ve kovuşturma mercilerinde yapılan tespit ve değerlendirmeler göz önüne alındığında kişilerin bu uygulamayı kullanmalarının veya kullanmak üzere elektronik/mobil cihazlarına yüklemelerinin soruşturma makamlarınca FETÖ/PDY ile ilgi bakımından bir belirti olarak değerlendirilmesi mümkündür" tespiti yaptı.

anayasa2

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Türksat davası sanıklarının yaptığı bireysel başvuruların reddine ilişkin kararının gerekçesinde, örgütün şifreli haberleşme ağı ByLock'a ilişkin tespitlerde bulunuldu.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT yerleşkesine giderek yayınları kesmeye çalıştıkları iddiasıyla yargılanan sivil sanıklardan Birol Baki, Burhan Güneş, Salih Mehmet Dağköy ve Aydın Yavuz'un, "kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği" gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvurunun, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunca reddedilmesinin ardından gerekçeli karar, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Türkiye'de olağanüstü durumu oluşturan temel olayın 15 Temmuz 2016'daki darbe teşebbüsü olduğu belirtilen gerekçeli kararda, darbe teşebbüsünün demokratik toplumun meşru tüm unsurlarının kararlı direnci sayesinde engellendiği kaydedildi.

BYLOCK YALANLARI

15 Temmuz sonrası Bylock kullandığı tespit edilen ve gözaltına alınan FETÖ'cüler örgütle bağlarını inkar ederek çeşitli yalanlarla örgüt bağlarını örtbas etmeye çalışıyordu. FETÖ'cülerin söylediği yalanlar arasında "kızım kullanıyor," "ben yüklemedim kendisi yüklendi", "Instagram takipçilerimle yazışmak için kullandım", örgütle bağım yok ben uygulama marketinden indirim" gibi yalanlar vardı.

Anayasa Mahkemesi'nden kritik ByLock tespiti! ile ilgili etiketler ByLock Anayasa Mahkemesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.