Anayasa Mahkemesi'nden HDP iddianamesine iade kararı

Anayasa Mahkemesi HDP'nin kapatılma davasında ilk incelemeyi yaptı. Yapılan toplantıda iddianamede usul eksiklikleri bulunarak eksiklerin tamamlanması için iddianame Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade edildi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu gündem toplantısında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından HDP'nin kapatılmasına ilişkin açılan davada ilk incelemeyi yaptı.

İddianamede usul eksiklikleri tespit eden Genel Kurul, eksikliklerin tamamlanması için başvurunun Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına iadesine karar verdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, eksikleri tamamlayarak iddianameyi Anayasa Mahkemesine sunmasının ardından yeniden ilk inceleme yapılacak. Genel Kurul, daha sonra belirlenecek bir günde tekrar toplanarak iddianamenin kabul edilip edilmediğine karar verecek.

 

Anayasa Mahkemesi'nden HDP iddianamesine iade kararı ile ilgili etiketler Anayasa Mahkemesi HDP İddianame iade kapatma davası yargıtay cumhuriyet başsavcılığı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.