Anaokul ve kreşlerler ne zaman açılacak? Yüzyüze eğitim tarihi belli oldu mu? Uyum haftası belli mi?

Anokullar ve kreşlerin ne zaman açılacağına dair açıklama Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. Okulların açılmasına az bir zaman kala velilerin gözü kulağı MEB'ten yapılan açıklaya kilitlenmiş durumda. Geçtiğimiz yıl koronavirüs salgını nedeniyle bir süre kapatılıp açılan ana okulları ve kreşler, özel eğitim kurumları ve gündüz bakımevlerinin açılış tarihleri belli oldu mu?

1. sınıflar ne zaman okula gidecek merak ediliyor. Anaokullar ve kreşlerin yüz yüze eğitime açılacağı tarihle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılına ait detaylar da açıklandı. 1. sınıf öğrencilerinin uyum haftasının başlama tarihi ve anaokullar ile kreşlerde yüz yüze eğitimin devam edip etmeyeceği merak konusu oldu.

OKULA UYUM HAFTASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2021-2022 eğitim ve öğretim yılında 1. sınıfa gidecek öğrencilerin uyum haftası 31 Ağustos ile 3 Eylül arasında yapılacak. Takvime göre, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında, öğretmenlerin mesleki çalışmaları 31 Ağustos 2021 Salı başlayacak.

DİĞER SINIFLAR İÇİN OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.

Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım 2021 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak.

İkinci dönem, 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak ve 17 Haziran 2022 Cuma sona erecek.

Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.

Anaokul ve kreşlerler ne zaman açılacak? Yüzyüze eğitim tarihi belli oldu mu? Uyum haftası belli mi?

KREŞ VE ANAOKULLARI İÇİN SIKI ÖNLEMLER DEVREDE

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının hazırladığı kılavuzla, özel kreş, çocuk kulüpleri ve gündüz bakımevlerinde alınacak önlemler belirlendi.

Bunlar arasında, bir grupta en fazla 10 çocuğun bulunması, yemekhanede aynı masada oturulması halinde ve uyku odalarında yataklar arasında 1,5 metre mesafenin korunması, tüm alanlarda aynı çocukların bir arada olması, mutfak araç gereçlerinin her kullanım sonrasında su ve deterjanla yıkanması, sonraki kullanımına kadar temiz bir ortamda saklanması, yeni hijyen ve el yıkama algısı için görsel materyallerin kullanılması, kuruluşlara evlerden oyuncak ve kitap gibi malzemelerin kabul edilmemesi, personelin kuruluş içinde ve dışında giydikleri kıyafetlerin farklı olması, 4 saatte bir çocukların ateşinin ölçülmesi, düzenli el yıkamalarının sağlanması gibi tedbirler yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı okul öncesi özel eğitim kurumları da bugünden itibaren eğitime ve yaz okulu adı altında yapılan sosyal ve kültürel etkinliklere başladı.

Bakanlık, açılacak kurumlarda çocukların, öğretmenlerin, velilerin ve toplumun sağlığı için hijyen ile ilgili uyulması gereken kuralları belirledi ve ilgililerle paylaştı.

Türkiye'de toplam 32 bin 542 kreş bulunuyor. Bunların yüzde 8'i Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yüzde 84'ü ise ise Milli Eğitim Bakanlığı denetimine tabi olarak hizmet veriyor.

Anaokul ve kreşlerler ne zaman açılacak? Yüzyüze eğitim tarihi belli oldu mu? Uyum haftası belli mi? ile ilgili etiketler MEB anaokullar ne zaman açılacak kreşler ne zaman açılacak uyum haftası belli mi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.