Analistlere göre Disney Plus fena geliyor

Dijital yayın platformları arasında şu ana Netflix bir numara durumunda. Ancak, analistlere göre 3-4 yıl içerisinde Netflix tahtını kaybedecek. Analistler tahtın yeni varisi içinse Disney Plus'ı aday gösteriyor.

Analistler, üç veya 4 yıl içinde dijital yayın platformları arasındaki yarışta Disney+'ın Netflix'i yakalayacağını ve sonrasında da onu geçebileceği öngörüsünde bulunuyor.

Yeni aktörlerin piyasaya dahil olması ve nicelerinin de buna heves etmesi dijital yayıncılıkta yarış pistini karıştırmış durumda. We Got This Covered'ın haberine göre uzmanlar Disney+ ve Netflix arasındaki rekabetin hepsinden daha çekişmeli olacağı düşüncesinde.

Netflix'in sektör içinde bir standart tutturması ve uzun süredir lider konumda bulunması şüphesiz onun başka aktörler tarafından geride bırakılamayacağı sonucunu ortaya çıkartmıyor. Ancak şu ana kadar ortaya koyduğu Stranger Things, Bridgerton, The Old Guard, Extraction, Enola Holmes gibi orijinal dizi ve filmler bunun hiç de kolay olmayacağını da gösteriyor.

Analistlere göre Disney Plus fena geliyor

Yıllar içinde Netflix pek çok farklı rakiple karşı karşıya geldi ve bunlar karşısında tahtını korumayı bildi.

Netflix'in yarıştığı bu platformlar arasında AppleTV+, Amazon Prime Video, Peacock, Discovery+, HBOMax ve yakında yarışa dahil olmaya hazırlanan Paramount+ bulunuyor.

YENİ AKTÖRLER İÇİN YARIŞ DA YENİ BAŞLIYOR

Bu platformların uzun vadede başarı sağlayıp sağlayamayacağı hala büyük bir soru işareti oluşturuyor. Hem yerel hem de uluslararası aktörlerin sayısının artacağı zaman içinde bunlardan bazılarının bir araya gelebileceği göz önünde bulundurulursa dijital yayıncılıkta işin henüz çok başında olunduğu kolayca söylenebilir. Yani yarış pek çok aktör için daha yeni başlamış durumda.

Netflix halen lider olsa da Disney de devasa bir imparatorluğu yönetiyor ve bunlar arasında Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation, Lucasfilm, Marvel, 20th Century Studios, National Geographic, Searchlight Pictures gibi dev şirketlerin işleri bulunuyor. Ve bu da epey dişli bir aday olduğunu ortaya koyuyor.

Analistlere göre Disney Plus fena geliyor - Resim : 2

AYDA 30 DOLAR ÖDENEBİLİR

The Disinsider'ın haberine göre platformlara dair tüketici davranışlarını inceleyen yatırımcıların ortak kanısı çoğu kullanıcının platformlara ayda kabaca 30 dolar (yaklaşık 220 TL) ödemeye razı olduğunu gösteriyor. Bu da her bir kullanıcının aşağı yukarı iki veya üç yayın servisine abone olduğunu ya da olabileceğine işaret ediyor.

Bu çerçevede AppleTV+, Amazon Prime Video, Peacock ve Paramount+ üçüncü sıra için mücadele ederken uzmanlar asıl kapışmanın Netflix ile Disney+ arasında geçeceğini tahmin ediyor. Ve görünüşe göre bu tahminler Disney+'ın Netflix'i şu anki tahtından edebilecek tek rakip olduğunu gösteriyor.

Analistlere göre Disney Plus fena geliyor ile ilgili etiketler Netflix disney plus disney
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.