Analı Kızlı Köfte Yediniz Mi? Böyle Bir Lezzet Ancak Saraylarda! Mutlaka Evinizde Deneyin

Güzel görüntüsü ile doyurucu bir yemek özelliğine sahip olan, sevmeyenin çok az olduğu analı kızlı tarifini sizler için hazırladık. Akşam yemeklerinde çok rahat bir şekilde sunabileceğiniz analı kızlı köfte yapımı nasıl oluyor hep birlikte bakalım. Analı kızlı güzel salçalı bulgur içeriği ile enfes bir tat bırakır. İrili ve ufaklı boyutları ile çok sevimli bir görüntüsü olan yiyeceğiniz güzel bir yemek. İşte tarifi.

Güzel görüntüsü ile doyurucu bir yemek özelliğine sahip olan, sevmeyenin çok az olduğu analı kızlı tarifini sizler için hazırladık. Akşam yemeklerinde çok rahat bir şekilde sunabileceğiniz analı kızlı köfte yapımı nasıl oluyor hep birlikte bakalım. Analı kızlı güzel salçalı bulgur içeriği ile enfes bir tat bırakır. İrili ve ufaklı boyutları ile çok sevimli bir görüntüsü olan yiyeceğiniz güzel bir yemek. İşte tarifi.

Analı Kızlı Köfte İçin Gereken Malzemeler

Dış köftesi için malzeme;

  • Bir buçuk su bardağı ince bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

 İçi için malzeme

  • 200 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Toz biber ve karabiber, tuz
  • Bir su bardağına yakın haşlanmış nohut
  • 200 gram haşlanmış kuşbaşı et
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir miktar tuz ve sıvı yağ

 

Analı Kızlı Köfte Yapılışı

Bulguru az bir şekilde ılık su ile ıslatalım. Biraz yumuşamaya başladığı esnada salça ve tuzu ilave edip yoğurmaya başlayalım. Güzel hamur kıvamı alıncaya kadar yoğuralım. Daha sonra üzerine unu ekleyip yoğurmaya devam edelim.

Analı Kızlı Köfte Yediniz Mi? Böyle Bir Lezzet Ancak Saraylarda! Mutlaka Evinizde Deneyin

Ardından soğan ve kıymayı bir tavada bir biraz kavuralım. Ocaktan almadan evvel baharatlarını ve tuzunu ilave edip bir iki kere karıştıralım altını kapatalım. Bulgur hamurunun içini içli köfte gibi oyalım. İç kısmına hazırladığımız kıymalı harçtan koyup güzel bir şekilde kapatalım. Hazırladığımız kıymalı harç bitene kadar bu işleme devam edelim.

Analı Kızlı Köfte Yediniz Mi? Böyle Bir Lezzet Ancak Saraylarda! Mutlaka Evinizde Deneyin - Resim : 2

Köftenin kalan harcından minik köfteler elde edeceğiz. Kaynayan suyun içerisine tuz ve yarım limon suyu ekleyelim. Bunu yapma sebebimiz köfteler de açılma sorunu olmasın. Tencereye sıvı yağı ilave edip salça koyup haşladığımız et ve nohutu ilave edelim.

Üzerine biraz et suyu ilave edip özleşene kadar kaynatmaya devam edelim. Daha sonra içerisine hazırlamış olduğumuz köfteleri ilave edip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatalım. Afiyet olsun.

Analı Kızlı Köfte Yediniz Mi? Böyle Bir Lezzet Ancak Saraylarda! Mutlaka Evinizde Deneyin - Resim : 3

Analı Kızlı Köfte Yediniz Mi? Böyle Bir Lezzet Ancak Saraylarda! Mutlaka Evinizde Deneyin ile ilgili etiketler köfte
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.