Anadolu’nun Has Yemeği Keşkek Tarifi! İster Sıcak İster Soğuk! Bu Zamana Kadar Böylesini Yemediniz

Milletçe yedirmeyi, içirmeyi, misafir ağırlamayı severiz. Mutlu günlerimizde, mutsuz günlerimizde, anmalar da büyük cemiyetlerimiz ve cemiyet sofralarımız olur. Sonu gelmeyen sofralarda genci yaşlısı herkes karnını doyurur. Düğünler de cenazeler de gelen asla tok olduğuna emin olmadan kimse evine gönderilmez. Bu coğrafyanın insanı kökeni ne olursa olsun misafiri sever. Bizim kültürümüzün, yaradılışımızın bir parçasıdır, misafir ağırlamak.

Milletçe yedirmeyi, içirmeyi, misafir ağırlamayı severiz. Mutlu günlerimizde, mutsuz günlerimizde, anmalar da büyük cemiyetlerimiz ve cemiyet sofralarımız olur.

Sonu gelmeyen sofralarda genci yaşlısı herkes karnını doyurur. Düğünler de cenazeler de gelen asla tok olduğuna emin olmadan kimse evine gönderilmez. Bu coğrafyanın insanı kökeni ne olursa olsun misafiri sever. Bizim kültürümüzün, yaradılışımızın bir parçasıdır, misafir ağırlamak.

Anadolu’nun Has Yemeği Keşkek Tarifi! İster Sıcak İster Soğuk! Bu Zamana Kadar Böylesini Yemediniz

İşte bu bazen şölen, bazen matem için kurulan sofraların yemeğidir Keşkek. Coğrafya değişse de Anadolu’nun birçok yerinde cemiyetler için en çok pişirilen ve en sevilen yemektir. Doyurucudur, emek ister. Eğer yemeklere bir mana yüklenseydi keşkek en özel olanı olurdu. Keşkek demek, insanımız, Keşkek demek, Anadolu demek. Bu kadar sözden sonra işte muhteşem keşkek tarifi!

Keşkek Yapımı İçin Gereken Malzemeler

(Bu ölçüler dört kişilik olup ölçüsünü kişi sayısına göre artırabilirsiniz)

  • Yarım kilo koyun gerdan
  • Bir su bardağı aşurelik buğday
  • Bir çay bardağı haşlanmış nohut
  • Bir yemek kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Tere yağ

 

Anadolu’nun Has Yemeği Keşkek Tarifi! İster Sıcak İster Soğuk! Bu Zamana Kadar Böylesini Yemediniz - Resim : 2

Hazırlanışı:

Buğdayı yıkayıp akşamdan suda ıslatın. Etleri yıkayıp tencereye koyun. Üzerine 5 su bardağı su koyup pişirmeye bırakın. Etler kemiklerinde ayrılıp didilecek kıvama gelene kadar pişirilmeli. Pişen etleri, kemiklerinden ayırın. Eti kenara alın elinizle didik didik edin. Buğdayı ve nohutu etin suyunda tekrar pişirin.  Buğday ve nohut et suyu ile iyicene pişip özlenince eti ilave edip tuzunu ekleyin.

Sonrasında servis tabağına alın. Üzerine kızdırılmış tereyağında pul biberi gezdirerek sunum yapın. Keşkek nohut ve buğdaydan yapılan bir yemek olduğu için çok doyurucu, et suyunda pişmesi ve bol etli olmasından dolayı protein değeri çok yüksek olur. İşte belki bu sebeplerden dolayı cemiyetlerde kalabalık grupları ağırlamak için tercih edilmiş bir yemek olabilir. Afiyet olsun.

Anadolu’nun Has Yemeği Keşkek Tarifi! İster Sıcak İster Soğuk! Bu Zamana Kadar Böylesini Yemediniz ile ilgili etiketler keşkek
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.