Anadolu Jelibonu Köftür Nasıl Yapılır? Köftür'ün Az Bilinen Tarifi

Bağ bozumu zamanı en çok Nevşehir'de görülen Köftür jel yapısıyla pek çok kişi tarafından Anadolu Jelibonu olarak bilinir. Kalın kesimli bir pestil olarak düşünülebilir. Peki köftür nasıl yapılır? İşte köftür'ün az bilinen muhteşem tarifi....

Köftür jel yapısıyla Anadolu mutfağının jelibonudur. Yaygın olarak Nevşehir'de üretilen köftür, Kırşehir, Kayseri, Bolu ve Konya mutfağında da kendine yer bulur. Köftür'ün ana maddesi üzüm şırası, üzüm suyu ve nişastadır. Peki köftür nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir?

KÖFTÜR TARİFİ VE MALZEMELERİ

Köfür elde etmek için üzüm suyu ve üzüm şırası içinde nişastanın sürekli karıştırılarak kaynatılması gerekir. Şeker kullanılmaz. Sıcak ve soğuk fark etmeksizin servis edilebilen Köftür ceviz ile birlikte muhteşem bir tada kavuşmaktadır. 3 su bardağı üzüm suyu için 4 yemek kaşığı nişasta kullanılır.

Köftür Nasıl Kurutulur?

Direkt güneş ışığı almayan yerde ve birbirinin üzerine gelmeyecek şekilde kurutulmaldırı.

Bekletme sonunda tatlının nişastası yani şekeri tıpkı kuru incir ya da kuru cennet hurması gibi yavaş yavaş yüzeyine çıkacaktır.

Anadolu Jelibonu Köftür Nasıl Yapılır? Köftür'ün Az Bilinen Tarifi ile ilgili etiketler Yemek
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.