Anadolu Isuzu'dan flaş karar!

Ticari araç üreticisi Anadolu Isuzu piyasa koşulları nedeniyle yaklaşık üç ay süreyle haftalık çalışma süresini iki gün azaltma kararı alırken; yıllık üretimi aşağı çekecek kararın ardından hisse yüzde 4 üzeri düşüşte.

Anadolu Isuzu dün akşam KAP'a yaptığı açıklamaya göre, piyasa koşulları nedeniyle stok seviyesinin yeniden planlanması için haftalık çalışma süresi 10 Nisan ile 30 Haziran arasında iki gün azaltılacak.

SATIŞLAR ETKİLENMEYECEK

Şirket yaptığı açıklamada, satışları etkilemeyeceğini belirttiği çalışma süresindeki azalışın yıllık üretimi yüzde 5 aşağı çekmesini öngördüğünü belirtti.

Haberin ardından endeksten negatif ayrışan Anadolu Isuzu hisseleri yüzde 4.29 kayıpla 17.86 liradan işlem görüyor.

Geçen yılın tamamında 5,240 adet otobüs, kamyon ve kamyonet üreten Anadolu Isuzu, bu yılın ilk iki ayında Otomotiv Sanayii Derneği verilerine göre 774 araç üretti.

Anadolu Isuzu'dan flaş karar! ile ilgili etiketler Isuzu çalışma küçülme
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.