Anadolu Erciyes Holding CEO'sundan TÜSİAD ve İSO'ya tepki!

Ekonomi alanında yaşanan son gelişmeler iş dünyasını ikiye böldü! TÜSİAD, TOBB ve İSO yeni ekonomi politikasını eleştiren yorumlar yaparken, bu değerlendirmelere Anadolu Erciyes Holding CEO'su Dr. Alpaslan Baki Ertekin'den sert yanıt geldi...

Piyasalarda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle iş dünyasının önemli isimlerinden peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor.

TÜSİAD, Türk lirasındaki değer kayıplarının ardından yeni ekonomi programını yazılı bir açıklama ile eleştirdi.

TÜSİAD’dan yapılan açıklamada, “Son dönemde yaşadığımız istikrarsızlıklar sonucunda, denenmekte olan ekonomi programıyla amaçlanan sonuçlara erişilemeyeceği netleşmiştir” denildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da yaşananlar üzerinde bir açıklama yaptı. Hisarcıklıoğlu, "Piyasaların ivedilikle istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınmasını ve öngörülebilirliğin temin edilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan ise "Faiz indirimine giden Merkez Bankası’nın, bugün elindeki kıymetli döviz kaynaklarını piyasaya sürmesini şaşkınlıkla izliyoruz." dedi.

İŞ DÜNYASINA TEPKİ...

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Dr. Alpaslan Baki Ertekin ise iş dünyasından peş peşe yapılan bu açıklamalara tepki gösterdi.

Hükümetin ekonomi politikalarını medya üzerinden eleştiren isimlere sert çıkan Ertekin, "Kapısı her zaman iş insanlarına açık Sayın Cumhurbaşkanımıza bu çıkışları yapanları “Genel kabul görmüş nezaket kurallarına hızla dönmeye”, “Daha öngörülebilir olmaya” davet ediyor ve sorumlu koltuklarda oturanların medya üzerinden hükümete mesaj vermesini “şaşkınlıkla izliyoruz”" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Anadolu Erciyes Holding CEO'sundan TÜSİAD ve İSO'ya tepki! ile ilgili etiketler TOBB TÜSİAD İSO alpaslan ertekin anadolu erciyes holding
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.