Anadolu Efes şampiyonluk için Köln'de

Geçen sezon THY Euroleague'de şampiyonluğa koşarken pandemi nedeniyle sezonun iptal edilmesiyle Anadolu Efes'in rüyası yarım kalmıştı. Kadrosunu koruyan ve bir kez daha Final-Four'a kalan Lacivert-Beyazlılar bu kez daha hızlı ve öfkeli...

THY Euroleague'de yarın başlayacak Final-Four heyecanı öncesi takımlar basının karşısına geçti. Almanya'nın Köln kentine şampiyonluk için uçan Anadolu Efes'te başantrenör Ergin Ataman ve normal sezonun MVP'si seçilen Sırp guard Vasilije Micic, basın toplantısında konuştu. Yarı finalde CSKA Moskova'yla kozlarını paylaşacak olan Lacivert-Beyazlılar, final için parkeye çıkacak.

Anadolu Efes şampiyonluk için Köln'de
Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Final Four'da Anadolu Efes, CSKA Moskova, Barcelona, AX Armani Exchange Milan takımları, Lanxess Arena'da yarın yarı final için sahaya çıkacak.
 

 

ŞAMPİYONLUK İÇİN OYNAYACAĞIZ

Bu kupayı kazanmasının kendisi için çok önemli olduğunu belirten Ataman, "Şimdi harika bir takımım var. Özellikle son iki sezondur harika basketbol ortaya koyuyoruz. Avrupa Ligi'ndeki en başarılı takımlardan bir tanesiyiz. Belki de CSKA ile birlikte maç kazanma yüzdesi en iyi takım da olabiliriz. Şimdi de Dörtlü Final'de şampiyonluk için oynayacağız" dedi. 

Tecrübeli koç, "Yarı finalde son şampiyona karşı oynayacağız. Onlara çok büyük saygımız var ama bu tek bir maç ve son sözü sahada oyuncular söyleyecek. Bakalım hangi oyuncular en iyi performansı ortaya koyacak, üç gün sonunda hangi takım şampiyonluğu kazanacak." ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes şampiyonluk için Köln'de - Resim : 2

ALMANYA'NIN VİZE POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ

Yönetim kurulu üyeleri, sporcu aileleri ve bazı basın kuruluşlarına vize verilmediğini vurgulayıp, Almanya'nın vize politikasını eleştiren Ataman, şunları kaydetti:

"Resmi yayıncımız beIN Sports basın toplantısı için burada değil. Alman makamları gelmelerine izin vermedi. Yine Köln'de oyuncularımızın aileleri ve yönetim kurulu üyelerimiz maalesef olmayacak. Çünkü Almanya yetkili makamları buna müsaade etmedi. Gerçekten çok zorlu bir sezon yaşadık, büyük fedakarlıklarda bulunduk. Oyuncularım Kovid-19'a yakalandı. Yine de bizi takip edenlere güzel bir basketbol sunmaya çalıştık. Dünyanın birçok yerinde etkinlikler bu şekilde gerçekleştiriliyor. Ancak ben neden bu şekilde bir karar alındığını bilmiyorum."

Micic ise "Hem kendim hem ailem adına çok mutluyum. Maalesef benim için en önemli kişi yanımda olamadı ama hayat böyle bir şey. Bu durum tabii yarın benim için ekstra bir motivasyon olacaktır" şeklinde konuştu.

DURDURAMAYIZ AMA FRENLEYEBİLİRİZ

CSKA ile sözleşmesini uzatarak Köln'e gelen Yunan koç Dimitris İtoudis de Efes'in hücum gücünün altını çizdi: "Gerçekten büyük zorluklarla karşılaştık, karşılaşıyoruz. Biz de antrenmanlarımızı ona göre yaptık. Anadolu Efes'in çok iyi şutörleri var, topu çok iyi dolaştırıyorlar. Dolayısıyla farklı şeyler yapabilmemiz için ortaya bir şeyler koyabilmemiz lazım. Tabii bizim pek çok farklı planımız var. Final maçlarında son üç dakikada iyi oynayıp kazandığımız da oldu, favori olduğumuzda kaybettiğimiz maçlar da. Biz tabii ki onları durdurmaya çalışacağız. Larkin, Simon durdurulamazlar ama frenleyebiliriz." 

ANADOLU EFES-FENERBAHÇE BEKO FİNALİNDE İLK MAÇ NE ZAMAN?

Öte yandan, ING Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasındaki play-off final maçlarının programı belli oldu. İki takım arasındaki mücadele 3 Haziran Perşembe günü oynanacak maçla başlayacak.

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, final maçlarının programı şöyle:

3 Haziran Perşembe:

17.00 Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko (Sinan Erdem)

5 Haziran Cumartesi:

19.30 Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko (Sinan Erdem)

7 Haziran Pazartesi:

19.30 Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko (Ülker Spor ve Etkinlik)

Normal sezonu lider tamamlayan Anadolu Efes, yarı finalde de Beşiktaş Icrypex'e üstünlük sağlayarak finale yükseldi. Fenerbahçe Beko ise Pınar Karşıyaka'yı geçerek adını finale yazdırdı.

Toplam 3 galibiyete ulaşacak ekip, 2020-2021 sezonunda şampiyonluğa ulaşacak. 3 maç sonunda takımların gereken galibiyet sayısına ulaşamaması halinde final mücadelesi uzayacak.

Anadolu Efes şampiyonluk için Köln'de ile ilgili etiketler Anadolu Efes Ergin Ataman CSKA Moskova Vasilije Micic THY Euroleague
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.