Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko 111-71... Lacivert-Beyazlılar final serisine müthiş başladı

THY Euroleague'de şampiyon olarak tarih yazan Anadolu Efes, yüzünü ING Basketbol Süper Ligi final serisine çevirdi. Lacivert-Beyazlılar ezeli rakibi Fenerbahçe Beko'yu farklı mağlup ederek gücünü bir kez daha ortaya koydu. Normal sezondaki 2 maçı da kaybeden Kokoskov'un Fenerbahçe'si kabus gibi bir performansla parkeden ayrıldı.

ING Basketbol Süper Ligi'nde final serisi başladı. Son şampiyon Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasında 5 maç üzerinden oynanacak serinin ilk iki maçına THY Euroleague şampiyonu Anadolu Efes farklı kazandı: 111-71.

Shane Larkin'in son saniye üçlüğüyle 21-21 biten ilk çeyreğin ardından soyunma odasına 43-40 önde giren Efes, 3. çeyrekte maçı bitirdi. Bu bölmüde tam 8 top kaybı yapan ve sadece 11 sayı üretebilen Sarı-Lacivertliler, 37 sayıyla coşan ezeli rakibi karşısında adeta havlu attı.

Normal sezonu tek yenilgiyle ilk sırada bitiren Ergin Ataman yönetimindeki Efes, Gaziantep Basketbol ve Beşiktaş Icrypex'i süpürerek finale gelmişti. Normal sezonu 2. sırada bitiren, THY Euroleague'de ise play-off kaybeden Igor Kokoskov yönetimindeki Sarı-Lacivertliler ise çeyrek finalde Darüşşafaka'yı 2-0'la geçtikten sonra zorlu geçen Pınar Karşıyaka yarı final serisini de 3-1 kazanmıştı.

Toplam 3 galibiyete ulaşacak takımın şampiyon olacağı seride, 2 maç 5 Haziran Cumartesi günü yine Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak.

PSİKOLOJİK OLARAK PEK HAZIR GÖZÜKMÜYORUZ AMA...

Son şampiyon unvanına sahip oldukları ING Basketbol Süper Ligi'ni çok önemsediklerini belirten deneyimli başantrenör Ergin Ataman, final serisi öncesi şunları söylemişt:

"Oynadığımız her maça kazanmak için çıkıyoruz. Normal sezonu tek mağlubiyetle bitirdik. Play-off'ta hiç maç kaybetmedik. Şimdi final oynayacağız. Karşımızda saygı duyduğumuz ciddi bir rakip var. Şampiyon olmak için elimizden gelen her türlü mücadeleyi yapacağız. Belki psikolojik olarak çok hazır gözükmüyoruz ama maçlar başladığında eminim ki şampiyonluk için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Fenerbahçe'ye de başarılar diliyorum. İnşallah sakatlıksız ve kazasız bir seriyle bu sezonu kapatmış oluruz. Hedefimiz kısa dönemde, şu bir hafta, 10 günlük süreçte Türkiye şampiyonluğu olacak."

Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko 111-71... Lacivert-Beyazlılar final serisine müthiş başladı

Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko 111-71... Lacivert-Beyazlılar final serisine müthiş başladı ile ilgili etiketler Anadolu Efes Fenerbahçe Beko Basketbol Süper Ligi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.