Anadolu Âlimleri Birliği'nden Kudüs için birlik çağrısı

Anadolu Âlimleri Birliği (ALİMBİR), İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına karşı birlik olunması gerektiğini belirterek çağrıda bulundu. Yapılan açıklamada Müslüman kanının akıtılmasına engel olmaya yönelik çalışmaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de teşekkür edildi.

İsrail, işgal altında tuttuğu bölgelerde masum sivilleri hedef almayı sürdürüyor. Günlerdir artan şiddet eylemleri yerini savaş uçakları ile saldırılara bıraktı. Söz konusu saldırılarda 139 kişi şehit oldu, yüzlerce kişi de yaralandı.

Dünya bu katliama sessizliğini sürdürürken, Anadolu Âlimleri Birliği'nden (ALİMBİR) bir çağrı geldi.

"Bizim sesimiz İnsanlığın esenlik sesidir. Bizim kardeşliğimiz barışın yarınlarıdır. Bizim adaletimiz yeryüzündeki tüm mazlumların umududur. Bizim kızgınlığımız kirli emellerin korkulu rüyasıdır. Bizim birliğimiz, dirliğimiz bütün dinlerin, dillerin, halkların dayanışma şemsiyesidir. Yeryüzü, erdemlerin re medeniyetler hareketinin kurucu aklı, kalbi olan İslam ûe mügerref olmug iken, Bu hakikate gölge düşürmek isteyenler, dünyayı sömü- renler, zihniyetlerini gizlemek için kendi önlerinde en büyük engel güç olarak gördükleri İslam'ı karalamak için her yolu deniyorlar, zaynf gördükleri Müslüman halkları ezip sindirmeye çalışıyorlar." denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ancak; Anadolu topraklarında hep hür yaşamış, İslam’a hizmet etmeyi şeref bilmiş aziz halkımız bu küresel güç- lerin ne zulmüne sessiz kalacak ne de mazlum halkları yalnız bırakacaktır. Çünkü tarihten aldığımız cesaretimiz, cihat meydanlarında alemlerin şahitliği ile ortaya koyduğumuz adaletimiz, ilâ-i kelimetullah için var oldukça bizleri zafer burçlarındavar eden nusret-i ilâhî ile elde ettiğimiz zaferlerimiz bugün de aynı ruh ve güçle ümmetin, insanlığın hizmetindedir.

Son yüzyılda Osmanlının dağılışından sonra Müslüman coğrafyada estirilen terör; halklara yapılan zulümler ve İslam hakkında oluşturulan kirli ve sinsi kara propagandalar öyle alçak ve cüretkar boyutlara ulaştı ki; işte mazlum Filistin halkının yaşadıkları; işte islam’ın şiarından olan Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırılar. Kabul edilemez ve karşılıksız bırakılamaz.

Müslüman coğrafyanın kardeşlik hukuku re sorumluluk bilinciyle hareket etmesi hayati önemdedir. Ancak bize düşen sağına soluna bakmadan; başkasının öncü olmasını beklemeden; bize yakışanı yapmaktır, hakikati yüceltmek ve zalime haddini bildirmektir.

Hamdolsan ki, bu aziz milletin iradesini ve gayretini temsil eden; ümmetin ve milletin izzet ve heybetine bi- hakkın riayet ile muhafaza etme gayreti içinde olan dünya mazlumlarının umudu, en büyük destekçisi muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin’de akıtılan Müslüman kanının durdurulması ve bu sorunun bir daha açılmamak üzere çözüme kavuşma-sı için sadıkane ve ihlas dolu diplomasi trafiğine; konu Filistin olduğunda İsrail’in zulmünü açıktan karşısına alan, mazlum Filistin halkının yanında her şeyiyle duran cesur duruşuna şahidiz ve bu erdemli duruşu can-ı gönnülden dökülen dualarımız ile desteklemekteyiz.

Müslümanların ve insanlığın her türlü zulum ve hak-sızlıktan beri olması için çaIıştığına tüm dünya MüsIümanlarının ve hatta hasımlarının dahi şahit olduğu muhterem Cumhurbaşkanımıza, kendiisne bu yolda destek veren Sayın Devlet Bahçeli beye, devletimizin ilgili tüm bakanlarına, çalışanlarına ve Filistin halkının özgürlüğü için gayret içinde olan tüm siyasi partilere şükranlarımızı sunuyoruz."

Anadolu Âlimleri Birliği'nden Kudüs için birlik çağrısı ile ilgili etiketler Filistin İsrail Kudüs Gazze Müslüman
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.