Amsterdam'da alkole yasak geliyor! Parkların kapatılması gündemde!

Amsterdam belediye başkanı Femke Halsema, parkların halka kapatılmasını önleyemek için Hollanda'nın başkentindeki parklara alkol ve gülme gazı yasağı getirmeyi planlıyor.

Hollanda'da son birkaç haftadır yaşanan güzel havalarda çok sayıda insanın güneş ışığından en iyi şekilde yararlanmak için mevcut tüm kamusal alanlarda biraraya geldiği bilinmekte. Bu sebeple ülkenin dört bir yanındaki parklar, kalabalığı önleyebilmek amacıyla kapılarını halka kapatmak zorunda kalmıştı. Örneğin Vondelpark'ta son altı hafta içinde girişlerin en az dört kez kapandığı görüldü.

Belediye, şehir merkezine gidip parklarda arkadaşları ile buluşup vakit geçirmek isteyen insanların sıcak havanın tadını çıkarmak için evlerine daha yakın bir yerlerde zaman geçirmelerini istiyor. Kentteki bazı parklar da halkı küçük gruplar halinde sosyalleşmeye teşvik etmek ve önerilen 1,5 metrelik mesafeyi korumak amacıyla çimenlerini büyük çemberlerle süslendi.

Ancak, bu planlar henüz tam anlamıyla başarılı olmadı ve bu nedenle Halsema, gençleri caydırmak ve partilerin yapılmasını önlemek için başka yollar arıyor. Helsema'nın, büyük kalabalıkların toplanmasının ardından parkları kapatma önleminin yanı sıra, bu tür toplanmaları en başından önlemek için doğrudan geçici olarak kapatma ihtimalini de değerlendirdiği biliniyor.

Belediye başkanı, belirli alanlarda alkollü içecek, azot oksit ve ses ekipmanı bulundurulmasını yasaklayabilir. Halsema, bu tür önlemler sayesinde parkları kapatmak zorunda kalmayacağını umuyor, insanların zaten kapalı alanlarda sıkışıp kaldığını ve yeşil alanların yetersiz olduğunu da kabul ediyor.

Halsema, şehrin bazı kısımları için alkol yasağı getirebilecek yetkiye sahip. Bu yetki, son dakika ve kısa vadeli kısıtlamalar getirme yetkilerini de kapsıyor. Kısıtlama yürürlüğe girerse, belediye başkanı bu yetkilere 2022'ye kadar sahip olacak. Benzer bir kısıtlama daha önce Arnhem'de uygulanmıştı.

Amsterdam'da alkole yasak geliyor! Parkların kapatılması gündemde! ile ilgili etiketler Amsterdam Hollanda
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.