Zona'ya ne iyi gelir? Nasıl geçer? Zona belirtileri ve tedavisi...

Zona'ya ne iyi gelir? Zona hastalığı nasıl geçer sorularının yanıtı merak ediliyor. Zona hastalığı, su çiçeği nedeni olan olan varicella zoster isimli virüsün neden olduğu bir enfeksiyondur. Peki Zona belirtileri nelerdir, tedavisi nasıldır? İşte detaylar...

Zona'ya ne iyi gelir? Zona enfeksiyonunun belirtileri araştırılıyor. İşte Zona nasıl geçer sorusunun yanıtı ve detaylar...

ZONA'YA NE İYİ GELİR?


ZONA NASIL GEÇER? ZONA TEDAVİSİ..

Hastalığın kesin bir tedavisi yoktur fakat belirtileri sınırlandırmak ve ilerlemesini durdurmak için ilaç tedavisi uygulanır. Zona hastalığı tedavisi için varisella zoster virüsüne karşı etkili asiklovir ve valasiklovir isimli antiviral ilaçlar kullanılır. Ağrı, yanma, batma gibi belirtiler için de ağrı kesici haplar, kremler ve losyonlar reçete edilir. Evde tedavi de belirtilerinizi hafifletmeye yardımcı olabilir.

Evde uygulayabileceğiniz tedaviler arasında aşağıdakiler bulunmaktadır:

– Bol bol dinlenmek
– Kaşıntıyı ve ağrıyı azaltmak için yara oluşan bölgelere soğuk kompres uygulamak
– Kaşıntıyı dindirmek için kalamin losyonu sürmek
– Jel haldeki yulaf ezmesiyle banyo yapmak

Zona genellikle birkaç hafta içinde sona erer ve nadiren tekrarlar. Belirtileriniz 10 gün içinde azalmazsa, takip ve yeniden değerlendirme için doktorunuzu mutlaka aramayı ihmal etmeyin.

Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtu'ya zehir zemberek sözler... Erdoğan'a hakaret eden Salkım'ın ATV'de dizideki rolü gündem oldu!
Sonraki Haber