Ziynet Sali kimdir, kaç yaşında? Ziynet Sali'nin eşi Erkan Erzurumlu hakkında bilinmeyenler

Ziynet Sali kimdir, kaç yaşında? Geçtiğimiz yıl evlenerek tüm dikkatleri üzerine çeken Ziynet Sali, müzik dünyasının önemli isimlerinden. Ziynet Sali, aslen Kıbrıs Türküdür. Jennifer Lopez'e benzerliğiyle dikkat çeken Ziynet Sali kimdir, Ziynet Sali'nin eşi Erkan Erzurumlu kimdir? Detaylar haberimizde...

Ziynet Sali kimdir sorusu internette en çok aranan sorulardan oldu. Aslen Kııbrıs Türkü olan Ziynet Sali'nin sevgilisi Erkan Erzurumlu'da merak konusu oldu. Sevilen şarkılara imzasını atan Ziynet Sali kimdir, ziynet sali'nin  eşi Erkan Erzurumlu kaç yaşında? İşte yanıtları...

ZİYNET SALİ KİMDİR?

Ziynet Sali, 29 Nisan 1975 tarihinde KKTC'de (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) dünyaya geldi. Uzun yıllar ailesi ile Londra'da yaşayan şarkıcı küçük yaşta gittiği Manchester'da altı yaşına kadar kalmış, 1981 yılında döndüğü KKTC'de ilk, orta ve lise eğitimini tamamlamıştır. Çocukluğundan beri müziğe ilgi duyan Ziynet Sali, KKTC Kültür Bakanlığı Klasik Türk müziği korosunda görev aldı.

1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı bölümünü kazanarak İstanbul'a geldi ve 1999 yılında konservatuvardan dördüncülükle mezun oldu. Konservatuvar yıllarında birçok müzikhol ve eğlence yerlerinde sahne almış, bu sıralarda bir arkadaşı aracılığı ile zamanın popüler müzik yapım şirketi Dost Müzik'te çalışmalara başladı. İsmini bir Yunanca şarkıdan alan "BA-BA" albümü müzik sektörüne giriş yaptı.

Jennifer Lopez'e benzerliğiyle dikkatleri üzerine çeken şarkıcı bir süre sahne çalışmalarına ağırlık verdikten sonra iki dilde "Amman Kuzum" albümünü piyasaya çıkardı. Ayrıca "Zordur Oğlum" isimli şarkısı ile "Eurodance 2007" isimli yarışmada Avrupa birincisi oldu.

Ziynet Sali, 2008 yılının sonlarına doğru "Herkes Evine" albümünü çıkardı. Sezen Aksu, Sinan Akçıl gibi isimlerin şarkılarının yer aldığı Sali'nin albümü çıktığı andan itibaren büyük ilgi topladı. Çıkış parçası, aynı zamanda albümle aynı ismi taşıyan parça büyük bir başarı yakalayarak Türkiye Billboard listelerinde 2 numaraya kadar yükseldi.

Yunan televizyon, radyo ve gazetelerinin davetlisi olarak birçok kez televizyon ve radyo programlarına katıldı. Atina, Selanik gibi şehirlerde konserler verdi. Ziynet Sali "Son Osmanlı Yandım Ali" filminde de yer almıştır. Ziynet Sali, ayrıca 2014 yılında "Star Işığı X Factor" isimli yarışmada, Emre Aydın, Armağan Çağlayan ve Ömer Karacan ile birlikte jüri üyeliği yapmıştır.


ZİYNET SALİ’NİN EŞİ ERKAN ERZURUMLU KİM?

Ziynet Sali geçtiğimiz yıl eylül ayında kendisinden 10 yaş küçük olan Erkan Erzurumlu ile hayatını birleştirme kararı aldı. Ziynet Sali, bir süredir birlikte olduğu sevgilisi Erkan Erzurumlu ile 2019'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde dünya evine girdi. Gitaristi ile evlenen güzel şarkıcı Ziynet Sali'nin mutlu gecesinde nikah şahitleri ise KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Ersin Tatar oldu.

4 Haziran 1984 tarihinde dünyaya gelen Erkan Erzurumlu ise gitaristlik yapmaktadır. Uzun süredir Ziynet Sali ile birlikteliği devam eden Erkan Erzurumlu magazin basınını takip edenlerin, adını yakın zamanda duymaya başladığı bir isim. İkili bir süredir sosyal medyadan fotoğraf paylaşımı yapıyordu.

Erkan Erzurumlu bir dönem Ajda Pekkan ve Fettah Can ile de müzikal çalışmalar yapmıştı.

Bursa'da şoke eden olay: Ayıyı parçalayıp çöpe attılar... Halkbank’tan HUBrica ile Girişimcilere Tam Destek Milli Eğitim Bakanlığı yayınladı!
Sonraki Haber