Zeytinburnu Belediyesi'nin altında bulundu! Tam bin 800 yıllık...

Osmanlı döneminde askeri hastane, Cumhuriyet döneminde ise yurt ve tanzim çadır olarak hizmet veren, son 25 yılda da Zeytinburnu Belediye Başkanlığı binası olarak kullanılan tarihi yapının altında çok önemli bir keşfe imza atıldı. Binanın altında MS 2. yüzyıl Roma dönemine ait dev bir mozaik bulundu. Yaklaşık 50 metrekare alanı kaplayan mozaiğin tam boyutunun belirlenmesi için kazı çalışması devam ediyor.

Zeytinburnu’nda şuanda Zeytinburnu Belediyesi'ne bağlı olarak Kazlıçeşme Sanat Galerisi olarak kullanılan tarihi bina Sultan İkinci Mahmud döneminde Cebehane Hastanesi, 1847 yılında ise Halil Paşa tarafından ihtiyaçları karşılamak üzere “Zeytinburnu Askeri Hastanesi” olarak tahsis edilmişti.

Deprem uzmanından korkutan uyarı geldi! AFAD yıkılan bina sayısını açıkladı! Uğur Dündar'a dava açan Dilara Gülatan'ın babası kim? Herkes Kerem Aktürkoğlu derken Okan Buruk'un gözdesi veda ediyor Fenerbahçe penaltılarda yıkıldı, yarı final kapısı kapandı! Fenerbahçe'de tur gitti taraftarda öfke dinmedi: Neden Fred?