Yüzüne GÜLüp, arkasından ALİcengiz oyunu çevirdiler!

Ali Babacan'ın 2018'de AK Parti üyesiyken Abdullah Gül'ün muhalefetin çatı adayı olması için çalıştığını itiraf etmesi akıllara 2007'deki bu videoyu getirdi. O dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül'ü AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edince bütün partililer gelip iki ismi tebrik etmişti. Ali Babacan'la da tokalaşan Erdoğan bununla yetinmeyip Babacan'ı kucaklayıp bağrına basmıştı.

This browser does not support the video element.

AK Parti'den ayrılarak, DEVA Partisi'ni kuran Ali Babacan'ın akıl hocası olarak bilinen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile kurduğu şer ittifakı tüm çıplaklığı ile ortaya çıktı.

Bilindiği gibi 2018 yılında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminde, muhalefet partileri, AK Parti'nin adayı olan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bir "çatı adayı" arayışına girişmişti.

Bu konuda Abdullah Gül açıktan ilan etmese de kapalı kapılar ardında muhalefet ile çalışmalar yürütmüş, ancak son anda tam mutabakat sağlanamadığı gerekçesi ile aday olmaktan vazgeçtiğini duyurmuştu.

Abdullah Gül'e yakın olduğu bilinen isimlerden Ali Babacan ise o dönem AK Parti milletvekili idi ve Erdoğan'ın partinin adayı olarak gösterilmesine imzası ile destek vermişti.

Ancak, Ali Babacan'ın nasıl bir siyasi zihniyete sahip olduğu geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklama ile net şekilde ortaya çıktı. Babacan Halk TV'de katıldığı bir programda 2018 yılında AK Parti mensubu olmasına karşın Gül'ün aday olması için muhalefet ile masaya oturduğunu itiraf etti.

Babacan, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adaylığını gizliden gizliye desteklediğini ve bu projeyle ilgili çalışmalara katıldığını söyledi.

ERDOĞAN "BAĞRIMA TAŞ BASSAYDIM" DİYOR MUDUR?

Türkiye siyaset tarihine unutulmayacak bir not olarak düşen bu ihanetin boyutunu anlamak için ise 2007 yılının nisan ayını anımsamak gerekiyor.

2007 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, askeri vesayet cenahından gelen tüm baskı ve tehditlere karşın Abdullah Gül'ü aday göstermişti.

O dönem başbakan olan Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında "Kardeşim" diyerek anons ettiği Abdullah Gül'ü sahneye davet etmiş ve adaylığını açıklamıştı.

Açıklamanın ardından salon, kararı coşkuyla karşılamış ve Cumhurbaşkanlığına aday gösterilen Gül ile Erdoğan milletvekillerinin tebriklerini kabul etmişti.

İşte o sırada kameralara, bugün tarihe çok farklı bir anlamla kaydedilecek olan bir görüntü yansıdı.

Recep Tayyip Erdoğan, Gül ile birlikte tebrikleri kabul ederken, bir isme çok özel ilgi alaka gösterdi.

Evet, o isim Ali Babacan'dan başkası değildi!..

Erdoğan ve Gül kutlamaları kabul ederken, dönemin Devlet Bakanı Babacan da tebriklerini sunmak üzere kürsüye çıkan isimlerden biri oldu.

Recep Tayyip Erdoğan ise o an sadece tokalaşmakla kalmadı Babacan'ı büyük bir muhabbetle kucaklayarak bağrına bastı.

Ancak yıllar ortaya çıkardı ki, Hz. Yusuf'u kuyuya atan kardeşleri gibi bu 'babacan' tavra içten içe kin besleyenler olmuş!  Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzüne GÜLüp, arkasından ALİcengiz oyunu çeviren "düşman kardeşleri" partiyi sarmış.

SÜLEYMANCILAR'IN ESKİ LİDERİ DENİZOLGUN’UN ÖLÜMÜNDE BÜYÜK ŞÜPHE! Şaban Sevinç, Atatürk'e 'rahmetli' denmesinden rahatsız oldu! ERDOĞAN’IN IRAK ZİYARETİNİN KODLARI! Patnos Belediyesi'ne ait araçlar parçalanarak hurdacılara satılmış! Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! ''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor''