Yüz yüze sınavlara erteleme

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul ve lisede yapılacak yüz yüze sınavlara ilişkin önemli kararlar aldı. Buna göre, ortaokullarda sınavlar yüz yüze olarak yapılacak. Ortaokul öğrencileri dönem içinde iki kez bu şekilde sınava girecek. Ancak, liselerde 29 Mart'ta yapılması planlanan yüz yüze sınav ise 3 Mayıs sonrasına ertelendi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) salgın nedeniyle birinci dönem ortaokullarda yapılamayan sınav uygulamalarında değişiklik yaptı.

Aynen liselerde olduğu gibi ortaokullarda da ikinci dönemde yüz yüze sınavlar gerçekleştirilecek.

Birçok ortaokulda dün itibarıyla yüz yüze sınavlar başlamış durumda.

MEB geçtiğimiz ocak ayında ilkokul 4 ile ortaokul 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfların birinci dönem yüz yüze sınavlarının yapılmaması yönünde kararı almıştı. Yapılan sınavlar ise dönem notu olarak dikkate alınmamıştı. Yalnızca isteyen velilerin sınavların dikkate alınması için başvuruda bulunmaları yönünde karar verilmişti.

İLKOKUL 4 VE ORTAOKULLAR İÇİN SINAV KARARI

Ancak birinci dönem notları yazılı sınavlar olmadan tamamlayan ilkokul 4 ve ortaokul öğrencileri ikinci dönem yüz yüze yazılı sınavlara girecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla ilgili birimlere gönderilen yazıya göre 2020 - 2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine ilişkin puanlar Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan ölçme ve değerlendirme hükümlerine göre verilecek.

HER DERSTEN 2 SINAV

Bakan Selçuk'un gönderdiği yeni yönetmeliğe göre 4, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarda her dersten bir dönemde 2 sınav yapılacak. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere bildirilecek. Sınava mazereti nedeniyle katılamayan öğrenciler belirlenen başka bir tarihte sınav olabilecek. Sınavlar okul ortamında yapılacak, ancak kendisinde veya ailede birlikte kaldığı bireylerden herhangi birinde kronik rahatsızlığı bulunan ya da Kovid-19 salgınından dolayı hasta veya temaslı olan öğrenci okul içinde uygun bir zamanda ve izole edilmiş olarak ortamda sınava alınacak.

Sınavı yapılacak her bir ders için süresi bir ders saati olarak planlanacak ve sınav bu süreye uygun olarak hazırlanıp tamamlanacak. Gerekli görülmesi halinde cumartesi günleri de okullarda sınav yapılabilecek. Sınav tarihleri en az bir hafta önceden öğrencilere bildirilirken ve e-okul sistemine işlenecek. Karne notlarında sınavların yanı sıra canlı derslere katılım ve performans ödevleri de etkili olacak.

LİSE SINAVLARI ERTELENDİ

Bu arada liselerde birinci dönem yapılamayan sınavlar geçtiğimiz 8 Mart'tan itibaren gerçekleştirilmeye başlanmıştı. 29 Mart'tan itibaren yapılması planlanan lise ikinci dönem sınavları ise 3 Mayıs sonrasına ertelendi.

MEB yaptığı son dakika açıklamasına göre 9, 10 ve 11'inci sınıfların ertelenen sınavları 3 Mayıs itibarıyla yapılmaya başlanacak. Ancak 12'nci sınıfların sınav takvimi daha önce duyurulduğu şekilde uygulanacak. 12'nci sınıfların katılacağı yüz yüze sınavlar 16 Nisan Cuma gününe kadar tamamlanmış olacak.

Bakan Tunç'tan DEM Parti açıklaması: Böyle giderse kaçınılmaz olur 24 Nisan 2024 Çarşamba akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan Steinmeier ile bir araya gelecek
Sonraki Haber