Bakan Selçuk'tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması!

2 Mart itibariyle belirli kademelerde okulların açılması ve yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önemli açıklamalarda bulundu. Selçuk, katılımın şuanda yüzde 70’lerin üzerinde olduğunu belirterek, önceliğin yüz yüze eğitim olacağını ve koşullar el verdiğince çok daha katılımlı bir şekilde devam edilmesini planladıklarını söyledi.

Yüz yüze eğitimle ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, " Bir taraftan aşı süreci devam ediyor. Toplumumuzda her gün her an değişimleri izleyerek ortak kararlar almaya çaba gösteriyoruz, istiyoruz ki önümüzdeki süreçte yüz yüze eğitime doğru çok daha katılımlı bir şekilde devam edelim, koşullar bir an önce düzelsin.” açıklamasında bulundu.

Valiliği ziyaret eden Bakan Selçuk, ardından Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, hayırseverler ve bakanlık tarafından yaptırılan 19 okulun toplu açılış törenini online video konferans sistemiyle gerçekleştirdi.

“ÖNCELİĞİMİZ YÜZ YÜZE EĞİTİM”

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Ziya Selçuk, “2 Mart’tan sonra okulların açılmasıyla beraber anlık olarak bu dinamik süreci izliyoruz, takip ediyoruz. Bu çerçevede şunu rahatlıkla söylemek mümkün. Okullarımıza devam noktasında ilkokullardan yüzde 80’nin üzerinde bir katılım söz konusu. Ortaokullara baktığımızda yüzde 76 civarında bir katılım var ve liselerde de yüzde 70 civarında bir katılım var. Okullara devam konusunda bu artışlar devam ediyor. Yükseldiğini gösteriyor istatistikler. Bizim elbette en önemli önceliğimiz yüz yüze eğitim. Fakat OECD ülkeleri arasında, Slovakya, Kostarika gibi ülkelerden sonra en çok okulların kapalı olduğu ülkeler arasında ilk 5’te yer alıyoruz. Bu sağlık önceliğimiz prensibinden kaynaklanan bir yaklaşım. Biliyorsunuz Valilik İl Hıfzıssıhha Kurulları ile birlikte değerlendirmeler yapıyorlar. Kendisine özgü kararlar alıyorlar. Ben bu süreçte emek veren tüm valilerimize ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Çünkü zor bir süreç yaşıyoruz ve bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

“HER İL İÇİN AYRI KARARLAR ALINIYOR”

Bakan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Valiliklerimiz, İl Hıfzısıhha Kurullarıyla beraber değerlendirmeler yapıyorlar ve her ile özgü kararlar alıyorlar. Tüm valilerimize, ekiplerimize teşekkür ediyorum. Zor bir süreç yaşıyoruz ama bunu hep birlikte atlatacağımıza inanıyoruz. Bir taraftan aşı süreci devam ediyor. Toplumumuzda her gün her an değişimleri izleyerek ortak kararlar almaya çaba gösteriyoruz, istiyoruz ki önümüzdeki süreçte yüz yüze eğitime doğru çok daha katılımlı bir şekilde devam edelim, koşullar bir an önce düzelsin. Bizim önceliğimiz tabii ki yüz yüze eğitim ama salgın şartlarını dikkate alarak, okulları açık tutma isteğimize rağmen, diğer ülkelere baktığımızda daha fazla kapalı olduğunu görüyoruz ama bu yine sağlık öncelik prensibimizden kaynaklanan bir şey. Bu zor dönemde bir teşekkür de velilerimize."

Dolarda kademeli yükseliş devam ediyor! İşte güncel döviz kurları İtalya'da şampiyon Inter oldu! Hakan Çalhanoğlu için bir ilk Şaban Sevinç, Atatürk'e 'rahmetli' denmesinden rahatsız oldu!
Sonraki Haber