Yusuf Alabarda: Yabancı bir istihbaratçı, gizli olmayan bilgiye neden para versin?

Ülke TV'deki Sıradışı Strateji programında Yusuf Alabarda, casusluktan tutuklanan Metin Gürcan hakkında çok çarpıcı ifadeler kullandı. Alabarda, Gürcan'ın ses kayıtlarında Karabağ bölgesinde devriyeye çıkan Türk askeri olup olmadığıyla ilgili bilgileri büyükelçilik misyonundaki kişilere verdiğini belirterek "Bunun adı casusluktur" dedi.

This browser does not support the video element.

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan, uzun süren teknik takibin sonucunda siyasal ve askeri casuslukta bulunmak suçlaması ile gözaltına alınmış, daha sonra da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Gürcan'ın casusluk yaparken görüntülendiği anların fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

METİN GÜRCAN NASIL CASUSLUK YAPTI?

M5 Dergisi Ankara Temsilcisi Yusuf Alabarda, Metin Gürcan'ın casusluk olayının perde arkasını açıkladı. Alabarda, Metin Gürcan'ın casusluktan tutuklanmasını partisine komplo olarak değerlendiren Ali Babacan'ın tezini çürütecek detaylar verdi.

Alabarda, Milli İstihbarat Teşkilatının son bir ayda İranlı eski bir askeri ülkelerine kaçırmak isteyen 2'si İran ajanı 8 kişiyi, daha sonra İsrail adına çalışan 3 Filistinliyi de suçüstü yakaladığını, Rusya adına çalışan bir birimi de çökerttiğini belirterek Metin Gürcan olayının DEVA Partisi'ne yönelik bir operasyon olmadığının altını çizdi. 

"BUNUN ADI CASUSLUKTUR"

Alabarda, Gürcan'ın ele geçirilen ses kayıtlarında Türk askerinin Karabağ bölgesinde devriyeye çıkıp çıkmadığı ile ilgili bilgileri büyükelçilik misyonundaki kişiye verdiğini söyledi ve "Bunun adı içeriden bilgi sızdırmaktır, bunun adı casusluktur" dedi. 

Gürcan'ın savunmasında "Açık kaynaklardan derlediğim bilgileri paylaştım, casusluk yapmadım" dediğini hatırlatan Alabarda, "Herkese açık bir bilgi için kim neden para versin?" diye sordu.

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! ''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor'' CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!"