Yurtsuz kalan Cemal Enginyurt Erdoğan'a saldırdı

MHP'den ihraç edildikten sonra Demokrat Parti'ye sığınmak zorunda kalan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hadsiz sözlerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Birkaç hafta önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kıskandığını itiraf eden Enginyurt, dün ise 'ironi' kılıfının ardına gizlenerek Erdoğan'a hakaret etti.

This browser does not support the video element.

Cumhur İttifakı'na zarar verdiği gerekçesi ile MHP'den ihraç edilen ve Millet İttifakı'nda yer alan Demokrat Parti'ye geçiş yapan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt skandal açıklamalarıyla gündem oldu.

Haber Global ekranlarında canlı yayına katılan Cemal Enginyurt, 'ironi' kılıfının altına sığınarak Cumhurbaşkanı Recep Tatip Erdoğan'a hakaret etti.

"Sayın Recep Tayyip Erdoğan özel bir insan, iltimaslı bir insan. Her şeyin üstünde bir insan. O'nun yaptığı her şey doğrudur. HDP'yi eleştirmek de Recep Tayyip Erdoğan'ın hakkıdır. Habur'da mahkeme kurmak da Recep Tayyip Erdoğan'ın hakkıdır. Andımız'ı kaldırmak da Recep Tayyip Erdoğan'ın hakkıdır. İşine gelene 'militan' demek, işine gelene terörist demek de Recep Tayyip Erdoğan'ın hakkıdır." diyen Enginyurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkes haddini bilmeli. Her dediğini eleştirmek yerine Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın her dediğine kabul göstermek durumundayız. Aksi takdirde çok kızıyor. Hepimize bir şeyler diyebilir. Onun için ben Recep Tayyip Erdoğan'ın o yetkisi olduğunu düşünüyorum... Dolayısıyla sayın Akşener ve sayın CHP Genel Başkanı hiç şık olmayan şeyler yapıyorlar, ayıptır yani..."

'ERDOĞAN'I KISKANIYORUM' DEMİŞTİ

Cemal Enginyurt'un bu hadsiz sözleri sosyal medyada gündem olurken, geçtiğimiz haftalarda görüşlerine zıt açıklamalarda bulunması 'asıl ironi' olarak yorumlandı.

Geçtiğimiz aralık ayında yine Haber Global ekranlarında Jülide Ateş'in konuğu olan Enginyurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kıskandığını söylemişti. 

"Recep Tayyip Erdoğan sizin için ne ifade ediyor?" şeklindeki soruya da cevap veren Enginyurt, "Recep Tayyip Erdoğan'ı kıskanıyorum. Heyecanı hala aynı. Birçok konuda eleştirmeme rağmen Başkanlık için tek kişidir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlık iddiası olan tek liderdir. Diğerlerine iktidarı versen 350 km hızla kaçarlar" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti! SÜLEYMANCILAR'IN ESKİ LİDERİ DENİZOLGUN’UN ÖLÜMÜNDE BÜYÜK ŞÜPHE! Şaban Sevinç, Atatürk'e 'rahmetli' denmesinden rahatsız oldu! ERDOĞAN’IN IRAK ZİYARETİNİN KODLARI! Patnos Belediyesi'ne ait araçlar parçalanarak hurdacılara satılmış! Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal!