Yurter Özcan'ın tüm ilişkileri deşifre oluyor!

CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan'ın girift ilişkilerine masaya yatıran Emre Erciş tartışma yaratacak iddialar ortaya attı. Emre Erciş sosyal medyada konuyla ilgili paylaştığı oldukça kapsamlı tweet dizisine "CHP, ABD temsilcisi Yurter Özcan ve faaliyetleri" başlığını verdi.

“Türkiye’nin Neocon’u CHP” başlığı altında CHP'li Yurter Özcan üzerinden CHP’nin ABD’de yürüttüğü faaliyetleri ve ABD ile İsrail’in çıkarları için çalışan kuruluşlarla bağlantısını detaylandıran Emre Erciş, Özcan'ın faaliyetlerini ve şüpheli Amerikan STK'ları ile ilişkilerini gözler önüne serdi.

Erciş, CHP'li Yurter Özcan'ın Ergenekon davalarında FETÖ'yü hedef alır göründüğünü ancak, "TSĶ'yı kafesledik" diyen Henri Barkey ile de çok samim olduğunun altını çizerek, "Öyle ki 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 FARA kayıtlarına göre sürekli irtibat halindesiniz. Bu ne iş, nasıl oluyor bu ilişki?" diye sordu.

Emre Erciş şu ifadeleri kullandı;

"Sn. Yurter Özcan, WINEP, ABD ve İsrail'in Ortadoğu'daki çıkarlarını korumak için faaliyet yürüten The Jewish Institute for National Security of America/Amerika Ulusal Güvenlik Yahudi Enstitüsü JINSA tarafınfan kurulup, ABD'nin Ortadoğu'daki çıkarlarını koruyor. Burada işiniz ne?

JINSA ve WINEP, web sayfalarında misyonlarını ABD ve İsrail'in çıkarları için faaliyet yürütüp politika üretmek olarak tanımlarken siz kimin çıkarları ya da sizin deyiminizle kime "Yaranmak" için ABD ve İsrail çıkarları için çalıştınız Sn. Yurter Özcan? Siz Ulusalcı değil misiniz?"

Erciş, ARI Hareketi ve Kemal Köprülü özelinde yürütülen faaliyetlere dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı;

"CHP ABD Temsilcisi Sn. Yurter Özcan, ARI HAREKETİ’nin kurucusu Kemal Köprülü tarafından önce ARI HAREKETİ’nin ABD ayağının başına getirildi ardından Neoconların kuruluşu WINEP’e yerleştirildi.

Özcan, önce WINEP’te Makovsky’nin yardımcısı olan “KİTLEŞİM”isimli kumpas belgesinde TSKya operasyon yapan Zeyno Baran ile ilişkili Soner Çagaptay’ın asistanlığına ardından da CHP’ye angaje edilerek FARA kayıtlarına göre Subat 2013’ten itibaren CHP ABD Temsilciliğine getirildi.

Sn Özcan, CHP ABD Temsilciliğine getirilmesiyle birlikte kovanında bulunan ARI’ları nikah şahidi Kemal Köprülü direktifiyle CHP’nin peteklerine bal yapmaları için kovanlarından tekrar çıkardı."

CHP'Lİ LOĞOĞLU'NA AYRI PARANTEZ

CHP'nin Amerika faaliyetlerine ışık tutan ve Özcan'ın kurduğu bağlantılar üzerinden CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nu da hedef alan Erciş, "CHP, Deniz Baykal, kaset, Kemal Kılıçdaroğlü ve Yeni CHP tartışmalarında unutulan en stratejik isim...Osman Faruk Logoğlu. Kaset kumpası sonrası önce CHP PM'ye sonra da 2011'de Adana MV seçilen Logoğlu, CHP'nin Neoconlara uzanan ilişkisindeki maymuncuk isim." ifadelerini kullandı.

Bir diğer parantezi CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için de açan Emre Erciş mesajlarına şöyle devam etti;

"İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Denktaş ailesi arasındaki yakın ilişki aynı zamanda ARI HAREKETİ kökenli Yurter Özcan, Yavuz Saltık, Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu ilişkisinin perde arkasını anlamamıza da yardımcı olacak. İmamoğlu aynı zamanda İBB seçimlerinde CSIS’in adayıydı!"

- İşte Emre Erciş'in Twitter'da paylaştığı o mesajlar;

"CHP ABD Temsilcisi Sn. Yurter Özcan, ARI HAREKETİ’nin kurucusu Kemal Köprülü tarafından önce ARI HAREKETİ’nin ABD ayağının başına getirildi ardından Neoconların kuruluşu WINEP’e yerleştirildi.

Özcan, önce WINEP’te Makovsky’nin yardımcısı olan “KİTLEŞİM”isimli kumpas belgesinde TSKya operasyon yapan Zeyno Baran ile ilişkili Soner Çagaptay’ın asistanlığına ardından da CHP’ye angaje edilerek FARA kayıtlarına göre Subat 2013’ten itibaren CHP ABD Temsilciliğine getirildi.

Sn Özcan, CHP ABD Temsilciliğine getirilmesiyle birlikte kovanında bulunan ARI’ları nikah şahidi Kemal Köprülü direktifiyle CHP’nin peteklerine bal yapmaları için kovanlarından tekrar çıkardı.

Kemal Köprülü’nün talimatlarıyla hareket eden Sn Özcan aracılığıyla Alan Makovsky, Graham Fuller, Henri Barkey, Michael Rubin, Morton Abromowitz, Soner Çagaptay gibi isimler CHP’nin ABD’deki yeni müttefikleri olurken Sn Özcan’ın en uğrak yeri CSIS ve Bülent Ali Rıza oldu.

Georgetown Üni, ABD’nin önemli kuruluşlarının doğduğu bir merkezdir.Devletle yoğun ilkişki içinde olan üniversitenin CIA İle bağlantıları raporlara geçmiştir.1960’larda International Police Academy (Uluslararası Polis Akademisi)’nin kurucuları arasına adını yazdırmıştır.

ABD’de akademik görünüşlü “Institute” ile ideolojik görünüşlü “Heritage Foundation" gibi vakıflarla CFR, Carnegie, AIPAC, JINSA, WINEP gibi dış siyaseti tepeden yönlendirici seçkinler, devlet tarafından kurulmuş CSIS gibi raporcu şirketler, “Think Tank" olarak nitelendirilir.

CSIS, CIA’nın arka bahçesi Georgetown Üniversitesi'nde kurulmuş bir devlet kuruluşuyken daha sonra şirketleştirilmiştir. Şirkette ülkelerin masaları bulunur ve bu masalarda genellikle eski CIA ve Dışişleri uzmanları “Şef” olarak faaliyet yürütür.

CSIS, devlete ve kartellere, ülke ve bölge raporları hazırlar, ülkelerin yöneticilerini “Konferans” adı altında Amerika’da şirketlerle buluşturur. CIA ünlülerinden ve Türkiye'de büyükelçilik yapmış şu önemli isimler CSIS çatısı altında buluşmuştur.

Robert Commer, George McGhee, Parker Hart, William macomber, CIA eski, direktörü WilJiam Colby ile NSC (Ulusal Güvenlik Komitesi)’den Geoffrewy Kemp, Dennis Blair, James Rentschler,Dışişlerinden Larry Benedict, Ed Dillory, Savunma Bakanlığından Ren Hamilton ve Dewight Beach.

Sn Yurter Özcan’ın CHP ABD Temsilcisi olarak atanmasının ardından CHP ve CSIS arasındaki ilişkiyi devam ettiren isim CSIS Türkiye masası şefi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kökenli Bülent Ali Rıza dır.

1952 yılında KKTC’de doğan Bülent Ali Rıza, KKTC’nin kurucu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Rauf Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş’ın akrabasıdır. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Denktaş Ailesi’nin yakın ilişkisini başka bir twit zincirinde detaylı paylaşacağım.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Denktaş ailesi arasındaki yakın ilişki aynı zamanda ARI HAREKETİ kökenli Yurter Özcan, Yavuz Saltık, Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu ilişkisinin perde arkasını anlamamıza da yardımcı olacak. İmamoğlu aynı zamanda İBB seçimlerinde CSIS’in adayıydı!

CSIS Türkiye masası şefi B.Ali Rıza’nın eşi Shaha Gargani,Tunus asıllı,Suudi Arabistan'da büyümüş, İngiltere’ye yerleşmiş bir isim. KKTC, 1984’te Washington'da resmi olarak açıklanmayan bir temsilcilik açmış, “Rum lobisi”nin desteğini almış, başına B. Ali Rıza getirilmişti.

Denktaş tarafından İngiltere'den getirilip büronun başına geçirilen B.Ali Rıza, Pentagonun Türkiye uzmanı Harold Rhode ile yakın ilişkiler kurdu.İlk operasyonunu eşiyle birlikte Yaser Arafat'ı “İsrail ajanı” olmakla suçlayarak yaptı. FKÖ ile KKTC’nin arasını açan krizi yarattı.

Bülent Ali Rıza, ABD Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs Koordinatörü Nelson Charles Ledsky ile de yakın ilişki kurdu. Bu ilişkinin deşifre olmasıyla birlikte Denktaş, B.Ali Rıza’nın bürodan ayrılarak Kıbrıs’a dönmesini istedi. Lakin B.Ali Rıza bu emre uymadı.

Denktaş'ın aleyhinde lobi çalışmalarına başladı ve Denktaş ile yollar ayrıldı.Devreye,ABD eski Türkiye Büyükelçisi,Carnegie Vakfı’nın başkanı,NED yönetim kurulu üyesi,Century Foundation yöneticisi Morton Abramowitz girdi ve B.Ali Rıza, Carnegie'de yanına aldı.

B.Ali Rıza, ABD’nin çıkarları için TC. Devleti’nin yetkilileriyle “Türkiye Uzmanı” olarak ilişki kurmaya başladılar. Azerbaycan&Asya Türk Cumhuriyetleri petrol-gaz yataklarıyla ilgili çalışmalar yaptı.Carnegie Vakfı aracılığı ve Morton Abramowitz referansıyla CSIS’e geçti."

"ÜST AKIL" VURGUSU

Tartışma yaratacak bu iddiaları ortaya atan Erciş mesajlarına şu notu eklemeyi de ihmal etmedi;

"Öncelikle bir şeyin altını kalınca çizeyim. Günlerdir ilişkilerini yazdığım Sn. Yurter Özcan, ne FETÖ üyesi ne de FETÖ sempatizanı. Sn Özcan da bir emir kulu ve iplerini tutan ARI HAREKETİ kurucusu Kemal Köprülü.Dolayısıyla Sn Özcan, FETÖ’yü de koordine eden üst aklın hizmetkarı."

"ABD MALI CHP'Lİ"

Diğer yandan, CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan'ı Türkiye'de eleştiren tek isim Emre Erciş değil. SuperHaber programcısı Nedim Şener de bir süre önce Özcan ile sert bir polemik yaşamış ve Özcan'ı "ABD malı CHP’li" diyerek tanımlamıştı.

Şener, "İşbirliği yaptığın FETÖ’cülerle Atatürk’ün partisini mahvedemeyeceksiniz, koca seçmen kitlesini aptal yerine koyamayacaksınız, merak etme." diyerek Özcan'ın 15 Temmuz gecesi paylaştığı skandal tweeti paylaşmıştı.

ABD açık açık uyardı! Çin'e yaptırım tehdidi 26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları güncellendi
Sonraki Haber