Yurt içi ve yurt dışı uçuşlar ne zaman başlayacak?

Online uçak bileti sitesi turna.com, yurt içi ve yurt dışı uçuşların ne zaman başlayacağı ile ilgili bilgiler paylaştı.

Covid-19 önlemleri nedeniyle Mart ayı içerisinde Türkiye’de yurt içi ve yurt dışı uçuşlara bazı kısıtlamalar getirilmişti.

Yurt dışı uçuşlar tamamen durdurulurken yurt içi uçuşlar ise THY tarafından kısıtlandırılmış olarak devam ediyordu. Yurt içi uçuşları kullanabilmek için e-devlet üzerinden veya kaymakamlıktan Seyahat İzin Belgesi alma zorunluluğu getirildi.

THY,  28 Nisan’daki duyurusuda; 28 Mayıs’a kadar olan yurt içi ve yurt dışı tüm uçuşlarını durdurduğunu bildirdi.

Pegasus ve Sunexpress ise mart ayı içerisinde, ikinci bir karara kadar yurt içi ve yurt dışı tüm uçuşlarını durdurduklarını duyurmuştu.

Uçuşlar Ne Zaman Başlayacak?

 THY’nin son duyurusuna göre; 28 Mayıs’tan önce, herhangi bir değişiklik olmaz ise, bu tarihe kadar uçuşların başlaması beklenmiyor. 28 Mayıs öncesi uçuşların yeniden başlamasıyla ilgili tekrar bir değerlendirme yapılıp Mayıs ayı içerisinde yeni bir duyuru yapılacaktır. Haziran ayı içerisinde sınırlı sayıda yurtdışı uçuşunun başlaması planlanıyor.

Bu Tarihler Arasında Uçak Bileti Olanlar Ne Yapmalı?

Bu tarihler arasında bilet satın almış olanlar lgili havayollarının sitelerinden uçuş kısıtlamalarıyla ilgili güncel bilgilere ulaşabilir, ve biletlerine sağlanan hakları öğrenebilirler.

Havayollarının güncel duyuruları için turna.com sitesinin iletişim sayfasında detayı bilgiler bulunuyor.

Biletlerini Acente Aracılığıyla Satın Alanlar İşlemlerini Nasıl Gerçekleştirmeli?

Uçak biletlerini acente üzerinden satın alanlar önce ilgili havayolunun biletlerine sağladıkları hakları öğrenmeli ve sonraki adımda ise acentelerin web sitelerinde bulunan iptal, değişiklik ve açığa alma işlem adımlarını izleyerek acente aracılığıyla işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Bilet İadeleri Ne Zaman Yapılacak?

25 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliği uyarınca; Covid-19 nedeniyle 05.02.2020 tarihinden itibaren iptal edilen tüm uçuşlarda yolculara değişiklik veya açığa alma hakkı tanınmaktadır. Yolcular, kullanmadıkları biletlerinin iadelerini uçuş yasaklarının kalkmasından sonraki ikinci aydan itibaren alabileceklerdir.

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber