Yürek Çıkmazı Yılmaz kimdir? Mesut Akusta kaç yaşında, nereli, evli mi?

Yürek Çıkmazı Yılmaz karakteri; Cennet’in eşine hayat verecek. TRT 1 ekranlarının yeni dizilerinden Yürek Çıkmazı’nda Yılmaz’a hayat verecek ünlü oyuncu merak konusu. Peki ama Yürek Çıkmazı Yılmaz gerçekte kimdir?

Yürek Çıkmazı dizisinde Yılmaz karakteri; Cennet’in eşine hayat veriyor. TRT 1 ekranlarında Salı akşamları yayınlanacak olan Yürek Çıkmazı dizisinde Yılmaz karakteri büyük ses getireceğe benziyor.

Yürek Çıkmazı Yılmaz Kimdir?

Yürek Çıkmazı dizisinde Yılmaz karakterine Mesut Akusta hayat vermektedir.

Mesut Akusta Kimdir?

Mesut Akusta, 22 Şubat 1964 tarihinde Konya’nın Sarayönü ilçesine bağlı olan Gözlü beldesinde dünyaya geldi.

1976 yılında Afyon’da ortaokula başladı. Ortaokulun son sınıfında okuldan uzaklaştırıldı. Babası 1985 yılında hayatını kaybedince Ankara’ya taşındı. Ankara’da halk eğitim merkezlerinde eğitimler aldı. Sertifikalarını almaya gittiği gün tiyatro kursuna gözü ilişti. O kursa da girdi ve 1985 yılında kendi imkanları ile Ankara’da tiyatro ile ilgilenmeye başladı.

Tiyatronun yanı sıra lisanslı olarak kalecilik de yaptı. 1992 senesinde İstanbul’a gitti ve Hamdi Çaman Yedi Tepe Oyuncuları‘na girdi. 1993 yılında ile projesi olan “Şen Olasın Nuri Bey” isimli dizide oynadı. Sinemaya 1997 yılında “Yanlış Saksının Çiçeği” ile girdi. 1997 senesinde Nezihe Araz‘ın kaleme aldığı “Cahide” isimli oyunda oynadı. 2006 senesinde “Karagümrük Yanıyor” isimli dizide Uğur Arslan, Özlem Yılmaz, Sinem Öztufan ve Kamil Sönmez ile birlikte kamera karşısına geçti.

Akusta, 2013 yılında Yavuz Bingöl, Ece Uslu ve Hilal Altınbilek ile birlikte “Karagül” isimli dizide rol aldı. 3 Haziran 2016 günü Esra Erol’un görümcesi olan Şafak Özbir ile dünya evine girdi. Ünlü oyuncu, 2021 yılında TRT 1 ekranlarında başlayan ve Milli İstihbarat Teşkilatı’ın içinde yer alan özel bir ekibi konu alan “Teşkilat“ isimli dizide Deniz Baysal, Çağlar Ertuğrul, Tuncer Salman ve Ezgi Eyüboğlu gibi isimler ile birlikte kamera karşısına geçti.

Mesut Akusta beyin kanaması geçirdikten sonra eşi Şafak Özbir‘in sosyal medyadan yaptığı açıklama da Akusta’nın 3 saat süren zorlu bir ameliyat geçirdiği ve yoğun bakımda tedavisinin devam ettiğini söylemişti.

Mesut Akusta son olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanan Yürek Çıkmazı dizisinde Yılmaz karakterine hayat vermektedir.

Korkunç olayın tanıklarının ifadesi kan dondurdu: Yaktıklarını gördüm F.Bahçe'nin yıldızlarından isyan: Bileti kesilmezse biz asla yokuz Deprem bölgesinde hava sıcaklıkları artmaya devam ediyor!
Sonraki Haber