Yunanistan'da gündem yine Türkiye: Rüzgar tersine döndü

Yunanistan’da Türkiye ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. Çavuşoğlu'nun ABD ziyareti komşu ülkenin basınında gündem oldu. Görüşmeyle ilgili tüm detayları ela alan Yunan basını kritik görüşme sonrası “Rüzgar tersine döndü” değerlendirmesinde bulundu.

ABD’nin başkenti Washington'da Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken görüştü. Görüşme sonrasında F-16 konusunda da bir ön şart konuşulmadığının altını çizen Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı: “Bunların bağlantısı olmadığını, Kongre'ye de anlatılması gerektiğini söyledik. Kongrede farklı üyelerin engelleme süreçleri karşısında yönetim kararlı durursa bu iş çözülür. Kongre'de Menendez'in açıklamaları görülüyor, yönetim kararlı olursa bu iş çözülür dedik.” Kritik görüşme Yunanistan basınında birinci gündem maddesi oldu.

YUNANİSTAN’DA BİR NUMARALI GÜNDEM

Ta Nea gazetesi 'F-16'ları için Yunan-Amerikan enstitüsünün müdahalesi' başlıklı haberinde Amerikan Yunan Enstitüsü'nün (AHI), Kongre'nin talebi reddetmesi gerektiğini savunarak Türk filosunun Amerikan F-16'ları ile modernize edilmesi konusuna müdahale ettiğini yazdı.

In.gr Çavuşoğlu'nun, Menendez'in müdahalelerinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği bilgisini okurları ile paylaştı. Haberde şu ifadelere yer verildi: “Biden yönetimi, Yunanistan'a F-35 savaş uçağı satışının yanı sıra Türkiye'ye F-16 satışından yana tavır aldı . Ancak Senato Dış İlişkiler Komitesi'nin güçlü Demokrat başkanı Bob Menendez de dahil olmak üzere üst düzey kongre yetkilileri, Türkiye'ye F-16 satışına şiddetle karşı çıkıyor.”

Yağmur (bulut) tohumlama nedir? Nasıl yapılır? TÜİK, konut satış rakamlarını açıkladı! SÜLEYMANCILAR FETÖ GİBİ TÜRKİYE İÇİN TEHDİT Mİ OLUŞTURUYOR?
Sonraki Haber