Yunanistan’a Türkiye’den sert tepki!

Osmanlı mirası olan Murat Reis Külliye'ni müzik fakültesine çevirme kararı alan Yunanistan'a AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sert tepki gösterdi.

Türkiye'ye karşı düşmanca tavır takınan Yunanistan bı kez Osmanlı mirası olan cami üzerinden gerilimi tırmandırdı. Adada bulunan ve içerisinde cami, tekke ve şehitliklerin bulunduğu Murat Reis Külliyesi'ni müzik okuluna çevirmek istediler.

ÖMER ÇELİK'TEN TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik alınan bu karara sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi. Çelik şu ifadeleri kullandı:

Yunan makamlarının manevi merkezlere, cami ve şehitliklere saygısızlığını kınıyoruz.

Yunanistan makamlarının, Rodos adasında bulunan ve içerisinde cami, tekke ve şehitlik olan Osmanlı mirası Murat Reis Külliyesi’ni müzik fakültesine dönüştürmesi kabul edilemez.

Yunan makamlarının Osmanlı Türk eserlerine yönelik sistematik kimliksizleştirme politikası, insanlığın ortak kültürel mirasına saygısızlıktır. Şehitliklerimizi aşağılamaya dönük uygulamalardan utanç duymaları gerekir.

Türkiye olarak çok sayıda Rum-Ortodoks kilisesini insanlığın ortak mirası kabul ettik, onararak ibadete açtık.

Buna karşılık Yunanistan’ın insanlığın ortak mirasına barbarca bir yaklaşım sergilediğini, ortak kültürel mirasımıza hunharca saldırdığını görüyoruz.

İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME: ABD TAŞINIYOR MU? Greçka nasıl yapılır? Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması
Sonraki Haber