Yunan bile kabullendi muhalifler kabullenemedi!

TSK'nın başlattığı Pençe-Kılıç Hava Harekatı öne çıkan yerli ve milli ürünler Yunan basınına konu oldu. Muhalefetin maket dediği yerli ve milli İHA ve SİHA’lar için komşu basını övgü dolu sözler sarf etti.

İnternet üzerinden yayın yapan capital.gr isimli haber sitesinin analiz haberinde, Türkiye’nin sınır ötesi operasyonlardaki başarının sırrı olarak savunma sanayii alanındaki yerli ve milli ürünler gösterdi. TSK'nın başlattığı Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nın ardından Yunan basını Türkiye'nin sınır ötesi harekatlarındaki başarısını mercek altına aldı. İHA ve SİHA'lara değinen haberde yıllarca ABD, İsrail ve Çin'in hakim olduğu arenada artık Türkiye'nin öne çıktığını ifade etti.

BAYRAKTAR TB2 ETKİSİ

Son 10 yılda, Türkiye'nin hem siyasi hem askeri bakımdan bölgede önemli bir oyuncu olarak öne çıktığı yazılan haberde yerli insansız hava araçlarıyla modern dünya savaş teknolojisinin çehresinin değişmesine büyük katkıda bulunulduğu belirtildi.

TSK'nın uzaktan kumandalı teknolojiyle büyük bir başarıya imza attığının ifade edildiği haberde Bayraktar TB2'lerin teknik özellikleri detaylı bir şekilde ele alındı. Bayraktar TB2'lerin çok uzun süre havada kalabildiği belirtilirken, İHA'ların üst düzey akıllı mühimmatlarla donatıldığına dikkat çekildi.

Haberde Türkiye'nin terörle mücadele dolayısıyla 2000'li yılların ortalarında İHA alımını öncelik haline getirdiği ancak ABD ve İsrail'e ait insansız hava aracı sistemlerinin tedarikinde yaşadığı zorluklar nedeniyle yerli üretime yöneldiği hatırlatıldı.

ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Capital.gr Bayraktar TB2'lerin geliştirilmesiyle terör örgütü PKK'nın 'savunma moduna geçtiğini' ve Türkiye'nin İHA gücü ile geleneksel angajman kurallarını değiştirerek operasyonlarda piyade birliklerine eskisi kadar ihtiyaç duymadığını yazdı.

İnsansız hava aracı üstünlüğü ile Türkiye'nin dış politikada daha 'rahat' davranabildiğini yazan capital.gr, öte yandan yıllarca ABD, İsrail ve Çin'in hakim olduğu arenada artık Türkiye'nin öne çıktığını ifade etti.

Bayraktar TB2'lerin Suriye, Libya, Karabağ ve Ukrayna'daki başarılarının detaylı bir şekilde anlatıldığı haberde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Başkan Erdoğan'a Rus topraklarında bir Bayraktar TB2 tesisi kurmayı önerdiğini söylediği hatırlatıldı.

“Bayan Lieser'in Portresi” adlı tablo 32 milyon dolara alıcı buldu Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu DSP'li Aksakal ile DEM Partili Sakık'ın tartışması bahçeye taştı
Sonraki Haber