Yükseköğretimde 3 yenilik! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 35 yaş üstü kadınlara üniversitelerde ek kontenjan!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversiteye girişte 35 yaş ve üzeri kadınlar için ek kontenjan verileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hazırlıklarını tamamlamak üzere oldukları yeni bir çalışmanın müjdesini verdi ve 35 yaş üstü kadınlara ön lisans ve lisans programlarında ek kontenjan tanımlayacaklarını duyurdu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kontenjan müjdesi:

Evlatlarımızı geleceğe en donanımlı en nitelikli şekilde hazırlamak için de yüksek öğretimde vizyoner projeleri hayata geçiriyoruz. Bunlardan biri siber güvenlik meslek yüksek okullarının kurulmasıdır. Teknolojinin hayatımızın vazgeçilmesi haline geldiği günümüzde bu yüksekokullarda yetişecek gençlerimiz siber güvenlik alanında ara eleman değil inşallah aranan eleman olacaklardır.

35 YAŞ ÜSTÜ KADINLARA ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN EK KONTENJAN

Bir diğer önemli yenilik ise kadınlarımızla ilgilidir. Hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğumuz yeni çalışma ile 35 yaş üzeri kadınlarımıza yüksek öğretimde yeni bir kapı açıyoruz. Buna göre, 35 yaş üzerinde olan kadınlarımız için ön lisans ve lisans programlarında ek kontenjan tanımlayacağız.

Üçüncü müjdemiz YÖK'ün teşkilat yapısının reform edilmesine ilişkindir. YÖK 1981 yılında Türkiye'de 20 civarında üniversite varken kurulmuştur. Hali hazırda 208 yüksek öğretim kurumuyla büyük bir yapıya dönüşen YÖK'ün etkinliğini daha da artırmayı hedefliyoruz.

Yusuf Yazıcı, Lille tarihine adını yazdırdı! Deprem uzmanlarından açıklama: Kalitesiz yapılarda yıkıcı olabilir İnci Taneleri pavyon dansı ile Dilber rüzgarı esti!
Sonraki Haber