Youtube Kids nedir, nasıl kurulur? Ücretli mi? Çocuklara güvenli internetin yolu Youtube Kids Türkiye açıldı!

Youtube Kids çocuklara özel bir uygulamadır. Türkiye'de hizmete sunulan Youtube Kids uygulamasının içerik havuzu, 4 yaş altı, 5-7 yaş arası ve 8-12 yaş arası olarak kategoriz edildi. Peki çocuklara güvenli bir internet uygulaması sağlayan yuotube kids nedir, nasıl kurulur?

Çocuklara özel bir uygulama olan Youtube Kids Türkiye'deki kullancıların erişimine açıldı. Türkiye tanıtım toplantısı ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneği (BTİDER) ve Google Türkiye yetkililerinin katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

YOUTUBE KİDS NEDİR, NASIL KURULUR?

Çocukların dijital dünyada eğlenmesini, keşfetmesini, öğrenmesini daha güvenli hale getirip yerel içeriklerle destekleyen YouTube Kids, ebeveynlere çocuklarının bu dijital deneyimini özelleştirmek için kullanımı kolay denetim araçları sunuyor. 13 yaş altı çocuklar için geliştirilen YouTube Kids, YouTube'dan ayrı bir web sitesi, Android ve İOS cihazlar için ayrı bir mobil uygulaması olan bir video izleme platformu olarak öne çıkıyor.4

YouTube Kids'in içerik havuzu, yaş grubuna göre 4 yaş altı, 5-7 yaş arası ve 8-12 olarak kategorize edildi. Çocukların sağlıklı dijital alışkanlıklar edinmesine destek olan uygulama, Türkiye'deki çocukların yakından tanıdığı Sevimli Dostlar, Kral Şakir, Pepee ve Niloya gibi yerel ve kültürel olarak duyarlı ve alakalı içeriklerle ailelerle buluşuyor. Türkçe YouTube Kids'e Google Play Store ve App Store uygulama mağazalarından veya web tarayıcı ile "https://www.youtubekids.com" adresinden ulaşılabiliyor.

YOUTUBE KIDS ÜCRETLİ Mİ?

YouTube Kids ücretsiz olarak hizmet veriyor.

YOUTUBE KIDS OTURUM NASIL AÇILIR?

Çocuğunuzun YouTube Kids'in ücretsiz ve eğlenceli dünyasını keşfetmesine izin vermeden önce, önemli ebeveyn güvenlik denetimleri konusunda karar vermek için birkaç dakikanızı ayırın.

Artık oturum açıp her bir çocuk için profil oluşturabilirsiniz.

Oturum açarsanız daha fazla kontrole erişebilir ve çok sayıda videoya izin vermeyi ya da izlenebilecek videoları bizzat seçmeyi tercih edebilirsiniz. Ayrıca, hoşlanmadığınız tüm video ve kanalları engelleyebilirsiniz. Bir cihazda tekrar oturum açtığınızda çocuklarınızın profilleri kullanılmaya hazır olur. Ebeveyn hesabıyla oturum açarak hemen başlayabilirsiniz.

Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında son gelişme! Korku dolu anlar: Kaldırım bir anda çöktü! Bina boşaltıldı... Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararındaydı!İşte piyasalarda son durum
Sonraki Haber