Yoksul ve dar gelirli ailelere her ay karşılıksız 1450 lira kira yardımı! İşte kira yardımı başvuru formu

Yardıma muhtaç olan yoksul ve dar gelirli ailelere Eylül ayında yine kira yardımları devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen kira yardımından ekonomik anlamda zorluk çeken aileler yararlanıyor. İşte, kira yardımı için başvuru formu…

Yardıma muhtaç olan dar gelirli ve yoksul ailelere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen kira yardımları gelecek Eylül ayında da kaldığı yerden sürüyor. Ekonomik anlamda zorlu bir dönem içerisinde olduğumuz şu günlerde sadece kira yardımı değil bunların yanında eğitimden barınmaya ve kömür yardımına kadar destekler devam ediyor.

Bazı durumlarda barınma ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken ailelere devlet desteği veriliyor. Maddi yönden zor durumda olan aileler sağlıksız evlerde yaşayabildiği gibi parasal sıkıntılarda çektiklerinden kiralarını bile ödemekte sıkıntı yaşıyorlar. Bu sorunlarında ortadan kaldırılması adına evsiz ailelerin barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek için dar gelirli ailelere kira yardımı gerçekleştiriliyor.

Sosyal yardımlar konusunda adımlar atılmaya devam edilirken “muhtaç ailelere yardım” adı altında sorumluluklarda yerine getirilmiş oluyor. Bununla birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yeni yardım modelleri de ortaya çıkıyor. Muhtaç durumdaki yoksul ailelerde önceden tespit edilerek bunlara her ay kira yardımı yapılıyor.

Karşılıksız olan bu yardımlar, Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı doğrultusunda kira yardımı hizmeti adına altında müracaat eden kişilerin sağladıkları şartlar doğrultusunda kendilerine veriliyor.

Kira Yardımı Nasıl Alınır?

Kira yardımı alabilmek için;

• Sigortalı olmamak
• Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak
• Mal varlığına sahip olmamak
• Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak
• Düzenli bir gelire sahip olmamak gerekiyor.

Kira Yardımı Ne Kadar?

İstanbul-İzmir- Ankara: 1450 TL
Antalya, Adana, Bursa, Konya: 1.200 TL
Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum: 1.000 TL
Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 950 TL
Düzce, Şırnak, Yozgat: 870 TL
Bolu, Bingöl: 750 TL

Yabancılar 3 haftada borsadan 1 milyar dolarlık hisse aldı Norveç Varlık Fonu, yılın ilk çeyreğinde 109 milyar dolar kar etti 3 yıl boyunca müşterileri soymuşlar!
Sonraki Haber