Yılın son MGK'sı bugün toplanıyor: Ana gündem kara harekatı!

MGK, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak. Yılın son MGK toplantısında masada Türkiye'nin Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği Pençe operasyonları, Yunanistan'ın silahlanma faaliyetleri, Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler gibi önemli başlıklar ele alınacak.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak.

Türkiye'nin Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği Pençe operasyonları, Yunanistan'ın silahlanma faaliyetleri, Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler gibi önemli başlıkların ele alınacağı toplantı yılın son MGK toplantısı olacak.

TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONLARI

Mehmetçiğin Suriye ve Irak'ın Kuzeyinde gerçekleştirdiği Pençe Kilit ve Pençe Kılıç operasyonlarındaki son durum ve atılacak adımların detaylıca görüşülmesi beklenen toplantıda terörle mücadele konusunun birincil gündem maddesi olması öngörülüyor.

Hudutlarda halihazırda uygulanan ve önümüzdeki dönemde faaliyete geçecek yeni güvenlik önlemlerinin de gündemde olması bekleniyor.

YUNANİSTAN'IN HUKUKSUZ İDDİALARI

Maksimalist iddiaları ve akıldan uzak söylemleri ile Doğu Akdeniz'de gerilim yaratan Yunanistan'ın gayrı askeri statüdeki adaları

Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin de değerlendirileceği toplantıda, Türkiye ve KKTC'nin Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının korunmasına yönelik çalışmalar da masada olacak.

 UKRAYNA SAVAŞI VE TAHIL KORİDORU

Bölgesel ve küresel mevzuların gündeme alınacağı toplantıda Rusya-Ukrayna Savaşı'nda gelinen son aşamanın yanı sıra Türkiye'nin arabuluculuğu ile dünyayı kıtlık tehlikesinden kurtaran tahıl koridoruyla ilgili gelişmeler de görüşülecek. Türkiye'nin barış için yürüttüğü çalışmalar, arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık faaliyetleri ile insani yardım ve kalıcı ateşkes konuları masaya yatırılacak.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ

Toplantıda, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvuruları kapsamında imzalan üçlü mutabakatta yer alan maddelerin hayata geçmesine yönelik adımlar ile son dönemde gerçekleştirilen temaslar üzerine bilgi alışverişinde bulunulması da bekleniyor.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Tokat'taki depreme ilişkin açıklama 18 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı saatleri açıklandı! Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Tokat'ta bir deprem daha!
Sonraki Haber