Yılın ilk Kabine Toplantısı bugün! Memur ve emekli zammı bugün belli olacak!

2022 yılının ilk Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak. Toplantının gündemi ekonomi olacak. Toplantıda dış politika ve koronavirüs salgınındaki son gelişmeler de ele alınacak.

Yılın ilk Kabine Toplantısı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak. Toplantıda öncelikli gündem maddesi ekonomi olacak. Aralık ayı enflasyon rakamının açıklanmasının ardından memur ve emeklilere yapılacak zam oranı da belli olacak. Milyonlarca memur ve emeklinin maaşlarına seyyanen artış yapılması gündemde.

FAHİŞ FİYATLARLA MÜCADELE

Fahiş fiyatlarla mücadele toplantının gündem maddeleri arasında. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sahada yürütülen denetim faaliyetlerine ilişkin Kabineye bilgi sunacak.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE

Toplantıda bir başka önemli gündem maddesi koronavirüsle mücadele olacak. Omicron varyantı Avrupa'yı esir aldı. Türkiye'de etkisini giderek artırıyor. Sağlık Bakanı Koca, yeni varyantın birkaç hafta içinde Türkiye'de de baskın hale geleceğini söyledi. Omicron varyantına karşı alınacak tedbirler Kabine Toplantısında gözden geçirilecek. Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu tavsiye kararlarını kabineyle paylaşacak.

TERÖRLE MÜCADELE

Kabine'de terörle mücadele de masada olacak. Milli Savunma Bakanı Akar, sahadaki son durum, istihbara raporları ve devam eden operasyonlara ilişkin kabineye kapsamlı bir sunum yapacak.

İç ve Dış siyasi gelişmelerim değerlendirileceği toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

Mehmet Büyükekşi'den flaş Ali Koç açıklaması: "U19 tehdidini yaptı" Önce öldürdü, sonra arkasından gülüp müzik çaldı! Çocuk gelin skandalı! Kayıp dediği kızını 100 bin TL'ye satmış
Sonraki Haber