Yıldız Kenter son yolculuğuna uğurlanıyor!

91 yaşında hayata gözlerini yuman usta sanatçı Yıldız Kenter bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat usta sanatçının cenazesinin programını sosyal medyadan paylaştı.

TÖREN KENTER TİYATROSU'NDA

Başkan Akpolat paylaşımında, "Sevgili Yıldız Kenter’i yarın saat 10.00’da Kenter Tiyatrosu’nda düzenlenecek törenin ardından öğle namazına müteakip Levent Afet Yolal Camii’nden hareket ederek Aşiyan Mezarlığı’nda ebedi yolculuğuna uğurlayacağız. Tekrar başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Yıldız Kenter için ilk tören Kenter tiyatrosunda düzenlenecek. Tören için Kenter'in cenazesi tiyatroya getirildi.

KENTER'İ ANLATIRKEN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Oyuncu Sumru Yavrucuk, Yıldız Kenter'i anlatırken gözyaşlarını tutamadı. "Türk tiyatrosunun başı sağ olsun" diyen Yavrucuk, "Kuşkusuz en önemli tiyatro insanımızı, hocaların hocasını, canımızı kaybettik. Bütün hayatı sevgi ve bu sevgiyi yaymakla geçti. Onu düşündüğüm zaman sevgisini ve sanata tutkusunu hatırlıyorum" diye konuştu.

Göksel Kortay: Yıldız Kenter, Türk tiyatrosunun en parlak yıldızıydı. Benim için çok özel ve çok önemliydi. Çünkü ben Türk seyircisinin karşısına ilk kez Kent Oyuncuları'nda çıktım. Yıldız Kenter bana teklif yapmıştı. Sonraki yıllarda nikahım bu sahnede oldu. Nikah şahidimiz Yıldız Kenter'di.

Sonra 5-6 yıl önce Beşiktaş Belediyesi benim için "Ustalara Saygı" gecesi yapıyordu. Yıldız Hanım'a rica ettim "gelebilir misiniz" dedim. O sıralar rahatsızdı, çok zayıf düşmüştü yatıyordu. "Gelirim elbette" dedi ama ev halkı gelemeyeceğini bana iletti. Çok üzülerek artık sesimi çıkarmadım.

O gece altıda yine telefon ettim. Yine "geleceğim" dedi. Arkasından ev halkından biri bana telefon etti. "Gelemez sen programını ona göre yap" dediler.

Program 8.30'daydı. Baktım 7 'de Yıldız Hanım merdivenlerden iniyordu. "Yıldız Hanım gelmeyecektiniz" dedim. "Ben hiç sana gelmez miyim" dedi. Çok da güzel bir konuşma yaptı.

O ölmedi ölümsüz oldu. Artık yıldızlı gecelerde gökyüzüne baktığımda en parlak yıldızı göreceğiz.

  İzzet Günay: Sinemada çalışma şansım oldu. Ağaçlar, Anneler Ve Kızları var.

Gerçekten Türk tiyatrosu Türk halkı ismi gibi bir ‘Yıldız’ı uğurluyor bugün. Gerçekten çok üzgünüm, kendisini çok severdim, çok sayardım.

Bu iki kardeş 50'lerin sonunda tiyatroya başka bir hava getirdiler. Onları ağzımız açık hayran hayran seyretme şansı bulduk. Büyük hizmetleri var.

Yıldız Hanım'ın bir de eğitimci tarafı var. Bugün çalışan bütün genç oyuncular Yıldız Hanım'ın tedrisinden geçtiler. Bir ekol yarattı. Topraklarımızda iyi oyuncular, kıymetli oyuncular zor yetişiyor. Onun için onu kaybetmek bize çok ağır gelecek. Büyük bir acı. Keşke ileride böyle bir proje yapılsa da Müşfik ile ikisinin bir heykeli dikilse bir yere diye düşünüyorum.

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı! Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu!
Sonraki Haber