Yılbaşında tombala oynamak günah mı? Tombala oynamak caiz mi?

Yılbaşı için geri sayım başladı. 31 Aralık Perşembe günü sokağa çıkma yasağı ile birlikte yeni yılı karşılayacağız. Yılbaşı akşamları tombala oynamak adeta bir ritüel haline gelmiştir. Peki, İslam dinine göre yılbaşı akşamları oynanan tombala caiz midir?

Yılbaşında tombala oynamak hepimiz için eğlenceli anlara sahne olur. Ancak yılbaşı akşamları oynanan tombala hakkında bazı tartışmalı görüşler vardır. Bunlar, tombala oynamanın caiz olup olmadığı konusunda birleşiyor.

YILBAŞINDA TOMBALA OYNAMAK GÜNAH MI?

İslam dininde kumar ve benzeri oyunlar para üzerinden oynanırsa haram kabul edilmektedir. Ancak bu oyunların parasız olarak oynanması da boş yere vakit harcamak anlamına gelir.

Tombala, masum görünse de din alimleri tarafından hoş karşılanmaz.

Hadislerde konuya ilişkin uygun olmadığı belirtilmekte ve din alimleri bu oyunların haram olmadığını ancak mekruh olduğunu savunmaktadır. Tombala, İslam kültürüne ait bir oyun değildir. Yılbaşı akşamlarında oynanan bir oyun olan tombala, Hristiyanlık kültüründen günümüze geçmiştir.

Hristiyan, Yahudi veya farklı dinlere has eylemler ise Müslümanlar için sakıncalı olarak kabul edilmektedir. Günah olsun veya olmasın tombala oynamak dinden çıkmanıza sebep olmamaktadır.

Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü!
Sonraki Haber