Yılbaşı yasağında marketler açık mı? Kaça kadar açık? 4 günlük yasakta marketler açık olacak mı?

Yılbaşında uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma yasağı öncesi araştırmalar devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle açıklanan sokağa çıkma yılbaşı sokağa çıkma yasağında marketler açık mı, kaça kadar açık? Hafta içi ve sonu devam eden kısıtlamalarda vatandaşlar market ve fırın çalışma saatlerini merak ediyor.

4 günlük sokağa çıkma yasağına kısa bir süre kala yılbaşı hazırlıkları da tam gaz devam ediyor. Vatandaşlar, uygulanacak 4 günlük yılbaşı sokağa çıkma yasağında marketler açık mı, marketler kaça kadar açık gibi soruların cevaplarını aramaya başladı.

YILBAŞI YASAĞINDA MARKETLER AÇIK MI?

Hafta içinin yanı sıra hafta sonu aralıksız düzenlenen sokağa çıkma yasaklarında market, bakkal gibi iş yerleri belli saatleri arasında faaliyetlerini sürdürebiliyor. Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-­17.00 saatleri arasında açık oluyor.

Vatandaşların ise zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelmeleri ise serbest hale getirildi. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabiliyorlar.

Yılbaşı gecesinden başlamak üzere market ve bakkalların aynı şekilde faaliyet göstermesi bekleniyor. Öte yandan İçişleri Bakanlığı, hafta sonunu da içine alan 4 günlük yasakların da, önceki tedbirleri içeren genelgede belirtildiği gibi olacağını bildirdi.

Murat Seymen'e silahlı saldırıda yeni gelişme Cübbeli Ahmet'in İsmailağa iddiası: Hükümet operasyon çekecek Fenerbahçe Monaco'yu uzatmalarda yıktı, avantajı yakaladı!
Sonraki Haber