Yılbaşı duası! Yeni Yıla Girerken Nasıl Dua Edilir?

Yeni yıla artık saatler kaldı. Yılbaşı gecesini dualar ve ibadet ile geçirecek vatandaşlar yeni yıla girerken nasıl dua edilir araştırmaya başladı. Özellikle Hicri yılbaşında okunan dualar 31 Aralık 2021 akşamı da müslüman vatandaşlar için rehber niteliğinde olacak. Peki yılbaşı duası nasıl edilir?

2022 yılbaşı için artık geri sayım başladı. Miladi takvim kullanan birçok ülkede yarın akşam yılbaşı gecesi olarak kutlanıyor. Yeni yılda da sağlık, bereket ve afiyet dileklerinde bulunmak isteyen müslümanlar tıpkı Hicri yılbaşında olduğu gibi Miladi yılbaşında da Allah'a dua edebiliyorlar. Peki yılbaşı duası nedir, nasıl edilir?

Yılbaşı Duası Nasıl Edilir?

Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicretini başlangıç olarak kabul eden Hicri yılbaşında dualar edilir. Özellikle Peygamber Efendimiz bir hadisinde, "Bir kimse, Muharrem ayının ilk günü[ya'nî hicrî yılbaşında], aşağıdaki duâyı 3 defa okursa, Allahü teâlâ o kimseyi, gelecek Muharrem ayına kadar bütün belâlardan emîn kılar." buyurmuştur.

Yeni yıla dua ve ibadet ederek girecek müslümanlar 31 Aralık yılbaşı gecesinde de edilecek duaları araştırıyor. İşte yılbaşı duası...

"Ey Allah'ım! Sana iman etmiş, sana kavuşmaya inanmış olarak ve sana tevekkül ederek yeni bir yıla erişiyoruz. Ömrümüzü ve günlerimizi aydınlık eyle. Sana ve dinine hizmet etmeyi nasip eyle."

Öte yandan Allah'a dua etmenin zamanı ve mekanı yoktur. Dolayısıyla Hicri yılbaşında edilecek duaların 31 Aralık yılbaşı gecesinde de edilmesinde bir sakınca yoktur.

26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı programı açıklandı! Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu!
Sonraki Haber