Yerel kanalların yaşadığı krize tercüman oldu!

Türkiye'nin ilk bölgesel kanalı olan Kaçkar TV Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Onay kendi imkanları ile ayakta durmaya çalışan yerel kanallara yönelik sindirme ve yok etmeye yönelik çabaları ifşa etti. Satın alıp yayınladıkları bir filmin ekran görüntüsü ile kaçak yayınladıkları gerekçesi ile ihbar edildiklerini belirten Onay duruma sert tepki gösterdi. "Belki de bu gibiler yüzünden bizler de çekilmek zorunda kalacağız" diyerek yerel kanallara tercüman oldu...

Adnan Onay'ın sosyal medya hesabından yayınladığı ve yerel TV'lere tercüman olan yazısı şöyle:

KAÇKAR TV, varlığı 25 yıl öncesine dayanan iki ortaklı köklü bir kuruluş.
Bugüne gelinceye kadar binbir zorluklar yaşadık.
Rize gibi küçücük bir ilden bizler gibi başka gelirleri olmayan kişilerin uydu üzerinden yayın yapan bir televizyonu ayakta tutması imkânsız gibi bir şey.

Sadece uydu kapasite ücretimiz 22 bin USD civarında yani 100 bin TL’yi aşkın. Buna personel giderleri ve diğer giderler eklendiğinde altından kalkmak mümkün değil.
Böylesi pahalı bir mecrayı ayakta tutanların arkasında mutlaka birileri var.
Kimisi devlete, kimisi siyasi partilere veya güçlü holdinglere sırtını dayıyor.
Kimilerini ise ya terör örgütleri veya cemaatler finanse ediyor.

Kolayca her kılığa girebilen bu şahsiyetsizlerin sahipliğinde olan TV’ler, bizler gibi kendi imkânlarıyla, borç, harç içinde işini devam ettirmeye çalışanları yok etmek için bir muhbir makinesi gibi çalışarak akla hayale gelmeyecek her tür ahlaksızlığı yapmakta.

Bugüne gelinceye kadar bu tür kuruluşların türlü ş....sizliklerine sahne olduk.

Şimdi de bu ş....siz kuruluşlardan birinin çalışanı kendisi gibi olan patronundan aldığı emirle bir film şirketine mail atarak, Televizyonumuzun o film şirketine ait filmleri kaçak olarak yayınladığını düşünerek ihbarda bulundu. Kendisinden anlaşma yaparak filimlerini yayınladığımız bu kuruluş kendisine ısrarla atılan bu mailleri sonunda bize gönderdi ve bunlar sizinle neden bu derece uğraşıyor diye sordu.

Ş....sizler, kaçak film yayınlamanın yüksek para cezası ve hapis cezası gerektiğini bildikleri için bu yolla bizlere ceza kestirip, yok etmeyi hesaplamışlar.

Bunun için filmin yayınlandığı ekran görüntümüzü alarak, ilgili film şirketine üst üste mailler atmışlar ve durumu ihbar mahiyetinden çıkarmak için de “Biz de Kaçkar Tv’de yayınlanan bu filimlerden istiyoruz” diyerek, üstelik olmayan bir rakam da kullanarak, 25 adet olan o filimlerden satın almak istiyoruz” diye not düşmüşler..

Ey ş....siz, film şirketinden film istemek için Kaçkar TV ekranından görüntü alıp, göndermen gerektiğini sana kim önermiş?

İşte, bizler ilimize, ülkemize yararlı hizmetler yapmak, sizlerin gözü, kulağı olmak için gayret sarfederken bir de bu ahlâksızlarla uğraşıyoruz.

Elbet bunları koruyanlar olduğu sürece bu ş....sizler bu tür şeyleri yapmayı sürdürecekler..

Belki de bu gibiler yüzünden bizlerde, benzerlerimiz gibi piyasadan çekilmek zorunda kalacağız ve meydan bu gibi her kılığa giren ş....siz, ahlâksızlara evde onlara destek verenlere kalacak!

CarrefourSA'dan kamp ve spor malzemelerinde uygun fiyatlı fırsatlar! Beşiktaş - Ankaragücü maçına Hollandalı hakem atandı İstanbul Fikirtepe’de iki metrobüs çarpıştı
Sonraki Haber