Yeni salgın! 14 bin kişi yakalandı

Koronavirüs karşısında çaresiz kalan dünya sivrisineklerden bulaşan Dang Humması salgını ile karşı karşıya. Singapur'da başlayan salgın sonucu 14 binden fazla kişi Dang virüsüne yakalandı. Üstelik hastalığa yakalananların yüzde 75'inin semptom göstermediği kaydedildi.

Koronavirüs salgınını hafif atlatan ülkeler arasında bulunan Singapur bir başka salgınla boğuşuyor. 

Daha önceki yıllarda birçok kez Dang Humması virüsü salgını yaşanan ülke son yılların en şiddetli pandemiyi yaşıyor. 

Ulusal Çevre Ajansı (NEA) sivirsineklerden bulaşan dang humması nedeniyle bu yıl içinde 14 binden fazla vaka kaydedildiğini duyurdu.

Uzmanlar, en son 2013 yılında Singapur’da kaydedilencdang virüsü salgınında 22 bin 170 kişinin enfekte olduğunu söylediler.

Bu yıl ise bu sayının çok üzerine çıkılacağı vurgulandı. 

Yetkililer bu yıl içinde 16 kişinin dang humması nedeniyle öldüğünü bildirirken, sadece geçtiğimiz hafta ülkede bin 468 yeni vaka tespit edildiği ifade edildi.

YÜZDE 75'İ BELİRTİ GÖSTERMİYOR

Bu arada uzmanlar dang humması nedeniyle enfekte olan kişilerin yalnızca yüzde 25’inin semptom gösterdiğini söyledi.

Dang hummasının belirtileri arasında ise yüksek ateş, şiddetli baş ağrısı, kas ve eklem ağrılarının yer aldığı kaydedildi.

Hastalığı ilerleyen vakalarda ise kanama, nefes güçlüğü, organ yetmezliği gibi belirtiler nedeniyle ölümlerin gerçekleştiği belirtiliyor.

Vakalardaki hızlı artış nedeniyle Singapur’da yerel yetkililer sivrisinek üreme merkezlerini ortadan kaldırmak için çalışmalarını artırdı. 

23 Nisan kutlamalarında öğrenciye tekme atan şüpheli yakalandı ABD’de Gazze’ye destek protestoları yayılıyor! Görenler hayret ediyor! Sağı tavuk solu horoz...
Sonraki Haber