Yeni iOS güncellemesi hata sorunu mu veriyor?

iOS cihazlarına getirilen iOS 15.6.1 numaralı güncellemesini yapan kullanıcılar, Face ID teknolojisinin telefonlarında çalışmadığını fark etti.

Apple, iPhone cihazlarında meydana gelen hataları düzeltmek ve yeni içerikleri kullanıcılarına sunabilmek için iPhone cihazlarına güncelleme yapar. Teknoloji devi Apple, bazı hataları güncelleme ile gidereyim derken başka bir sorunu da beraberinde getiriyor. iOS kullanıcıları yeni gelen güncellemeyi yüklediklerinde  Face ID teknolojisinin çalışmaması nedeniyle sosyal medya üzerinden şikayet etmeye başladı.

Büyük sorun çoğunlukla iPhone 12 Pro ve  iPhone 13 Pro cihazlarında meydan geldi.

YÜZ KİMLİĞİ BULUNAMIYOR

Kullanıcılar sosyal medya üzerinden Face ID teknolajisinin çalışmadığını belirtti.Yeni güncelleme ile birlikte gelen bu sorun üzerine Face ID’yi sıfırlayan kişiler, Yüz Kimliği Bulunamıyor diye hata aldı ve bu durum özelliğin tamamen bozulmasına neden oldu.

Release Canditate kullanıcıları, genellikle güncellemenin son sürümünü alıyorlar. Bu yüzden sorunun düzeltilmemesi durumunda yayınlanacak genel sürümde de aynı hata yaşanabilir.

BAZI İPHONE CİHAZLARI SÜRÜMÜ İNDİREMİYOR

iPhone 6s, iPhone 6s Plus, 1. nesil iPhone SE, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kullanıcıları iOS 16’yı indiremiyor. Ek olarak bazı iPhone kullanıcıları da tercih etmemesi nedeniyle hala iOS 15 kullanıyor.

Apple, iOS 15.7.1 güncellemesinin Face ID çalıştırmamasıyla ilgili bir açıklama yapmadı. Fakat Reddit ve Twitter kullanıcılarının paylaşımları nedeniyle firmanın kısa sürede bir açıklama yapması bekleniyor.

iOS 16.1 GÜNCELLEMESİ YOLDA!

Teknoloji devi Apple, ek olarak iOS 16.1 güncellemesini de önümüzdeki Pazartesi günü piyasaya sürecek. Firma, yeni güncellemeyle ilgil yaptığı açıklamada Apple Fitness Plus’ın iPhone’lara geleceğini açıkladı. Bunun dışında birçok yenilik ve iyileştirme iOS 16.1 ile birlikte kullanıcılara sunulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Steinmeier'den basın açıklaması Avrupa Birliği, Türk dönerini tescile hazırlanıyor A101 399 bin 900 TL'ye ev satıyor! İşte, 25 Nisan A101 aktüel ürünler
Sonraki Haber