"Yeni Avrupa'yı Türkiyesiz kuramazsınız!"

Avrupa Birliği (AB) koronavirüs salgınını bahane ederek üyesi olmayan ülkelere seyahat kısıtlaması getirdi. Ünlü turizmci Hüseyin Baraner Türkiye'yi 'güvenli olmayan ülke' olarak gösteren AB'ye bir mektup yazdı. AB Başkanı Ursula bon der Leyen'e hediye ettiği kitabın arasına mektubunu yerleştiren Baraner, "Yeni Avrupa'yı Türkiyesiz kuramazsınız!" ifadesini kullandı.

AB'nin seyahat kısıtlamaları kaldırılan ülkeler arasına Türkiye’nin alınmaması tepkilere neden oldu.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, kararın "objektif kriterlerle verilmediğini" belirtirken, bir tepki de ünlü turizmci Hüseyin Baraner'den geldi.

"TAZMİNAT HAKKI BİLE DOĞABİLİR"

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda AB'ye mektup yazdığını söyleyen Baraner,  "Bu sabah Brüksel için çok erken yola çıktık. Sonuna kadar ülkemizin haklarını takip edeceğiz. AB'nin korona kriterleri muğlak ve flu. İnandırıcı değil. Belki tazminat hakkı bile doğabilir." dedi.

"Amacım Türk turizm sektörünün konuyu ve haklarını çok yakından takip ettiğini burada ilgililere hissettirmektir." ifadesini kullanan Baraner,  "İçimdeki enerji karşımdakileri düşünmeye zorluyor. AB Başkanı Ursula bon der Leyen iyi tanıdığımız bir siyasetçi. Ben Hubart'ın yazdığı "Öfke, aldatma ve yıkımın tarihi Truva" başlıklı kitabı Leyen'e hediye olarak ofisine bırakacağım." diye yazdı.

KİTABIN İÇİNE MEKTUP İLİŞTİRDİ

Kitabın içinde elle yazdığı bir mektubun olduğunu belirten Baraner sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim bu 65 yıllık AB yolunda yaptığımız hataları herkes biliyor, ancak bizim bu hataları yapmamız için devamlı sinsice zemin hazırlayan zamanın tüm tutarsız, engelleyici, çıkarcı ve umursamaz AB siyasilerinin tutumlarını da kısaca mektubuma ekledim.

50 yılda yaşadıklarımı bire bir yazdım.

Eminim ki, bu mektubu hemen elinden atamayacaktır.

"Yeni Avrupa'yı Türkiyesiz kuramazsınız!" diye mektubumu bitirdim"

İşte o paylaşım:

Dev gemi iskeleye böyle çarptı Naci Görür: İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir TBMM Genel Kurulu toplandı; İsrail ile ticaret tartışması
Sonraki Haber