Yeni Asya'nın kurucusu Mehmet Kutlular vefat etti

Yeni Asya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular 83 yaşında vefat etti. Kutlular geçen yıl da yüksek ateş ve zatürre teşhisi ile hastaneye kaldırılmış, tedavinin ardından taburcu edilmişti.

Hayatını Kur'an-ı Kerim'e ve Risale-i Nur'a adayan, Yeni Asya Gazetesi'nin kurucusu Mehmet Kutlular, uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu.

83 yaşındaki Kutlular'ın vefatı Nur Cemati'nde büyük üzüntüye neden oldu. 

Sosyal medyada peş peşe taziye mesajları paylaşılırken, Kutlular hayırlı sözlerle anıldı.

FETÖ TEHDİDİNİ İLK GÖRENLERDENDİ

Mehmet Kutlular ayrıca FETÖ tehdidini ilk gören isimlerden birisi olarak biliniyor. Nur Cemaati içindeki FETÖ sızmalarına karşı uzun soluklu bir mücadele veren Kutlular, 2009 yılında yayınladığı 'İşte Hayatım' isimli kitabında bu mücadeleyi anlatmıştı.

"SIKINTI ÇIKARACAĞINI SEZDİK"

Mehmet Kutlular, FETÖ elebaşı Gülen'in bir sıkıntı çıkaracağını 1973 yılında sezdiğini belirtmiş ve "Biz sür’atle bunun üzerine gidilmesi lâzım geldiğini, aksi takdirde parçalanmaya, bölünmeye gidileceğini ortaya koyduk." demişti.

İstanbul'da Gülen'in de katıldığı bir toplantı düzenlediğini belirten Kutlular, Gülen'in yüzüne şunları söylediğini anlatmıştı:

"Bak böyle böyle bir hadise var. Biz aynı Üstadın talebeleriyiz. Nur Talebesiyiz. Böyle ayrı bir hareket, ‘size bağlı, bize bağlı’ diye bir durum olamaz. Kim bunu yapıyorsa, bize istinaden yapıyorsa bunun haddini bildirelim. Size bağlı görünüyorsa siz onun haddini bildirin, bu mesele bitsin."

Gülen'in kendisine 'Sizin gibi düşünmüyorum" dediğini aktaran Kutlular, "Sonuçta Fethullah Hoca kendi yolunu çizdi, ama bizim cemaatimizden fazla adam alamadı. İzmir’deki bazı arkadaşlar hariç.Eğer alınan kararlar gereği ağabeyler de meselenin üzerine ciddiyetle gitseydi, Fethullah Hoca noktasında böyle bir duruma gelinmezdi." değerlendirmesinde bulunmuştu.

MAHZEN-29 Operasyonu! Organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltında Meteorolojiden İzmir için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! Ankara'da bugün hava nasıl olacak?
Sonraki Haber