Yazın sakın bu hatalara düşmeyin: Kahve ve çay suyun yerini tutmaz

Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz, yaz aylarında vücudun su ihtiyacının artığını belirterek, su ihtiyacını çay ve kahveyle karşılamak en büyük hata olduğunu söyledi ve yaz aylarında sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu.

Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz, yaz aylarında artan sıcaklarla birlikte metabolizmanın ihtiyaçlarının değiştiğini ifade ederek, sağlıklı kalmak için beslenme düzeninde dikkat edilmesi gereken püf noktalarına dikkat çekti.

Yazın vücudun su ihtiyacının da arttığının altını çizen Diyetisyen Gündüz “Kaybedilen sıvının ve elektrolitlerin dengeye gelmesi için kilogram başına yaklaşık 300 ml su ihtiyacı doğuyor. Su tüketimi konusunda yapılan en büyük hata ise, suyun yerine özellikle çay ve kahve gibi başka sıvılar koymak. Çay ve kahve su ihtiyacını karşılamak yerine vücutta su tutulmasına neden olduğu için vücudun sıvı ihtiyacı aslında daha da artıyor” dedi.

BİM'den ucuza otomatik Espresso kahve makinesi! Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü! O bölgelerde kuvvetli yağış ve fırtınaya dikkat! Akaryakıt fiyatlarında son durum! İşte güncel fiyatlar Altın fiyatlarında hafta sonu hareketliliği! Duygu Nebioğlu'nun büyük ablasının babasının kim olduğu ortaya çıktı