Yaz boyunca severek yapacaksınız! 2 tatlı birleşti ve ortaya rüya gibi bir tatlı çıktı! İşte o mucize Kaşık tatlısı tarifi

Oruçluyken yemek ya da tatlı tarifi karşınıza çıktığında bir an önce ezanın okunmasını istersiniz. Özellikle kan şekerinizin düştüğü gündüz saatlerinde çikolata krizine girmeniz an meselesidir. Ancak 2 tatlı tarifini birleştirmek ve rüya gibi bir tatlıya ulaşmak mümkün olabilir. İşte o mucizevi tatlı tarifi!

İnternet ve sosyal medyada tatlı tarifleri oldukça ilgi çekicidir. Özellikle Ramazan ayının bu günlerinde oruçlu iken tatlı tariflerini izlemek adeta işkence gibidir. Biz de iftar ezanının okunana kadar 2 tatlı tarifini birleştiren ve ortaya inanılmaz güzel tatlı tarifinin çıktığı videoyu sizler için paylaştık.

İŞTE O MUCİZEVİ TATLI TARİFİ

2 tatlının bir arada olduğu bu tarifte hem supangele hem de yalancı tavuk göğsü bir arada olacak. Gerçekten iftar sonrasında iyi gelecek muhteşem bir tatlı tarifi. Çok da kolay hazırlanan bir tatlı.

KAŞIK TATLISI YAPILIŞI

Öncelikle 125 gram terayağ ya da margarini tencereye atıp eritin. Daha sonrasında 1 su bardağı unu ekleyin ve incelene kadar bekleyin. Kısık ateşte olsun. Un tamamen inceldikten sonra üzerine 1 litre süt ekleyin.

Sütü ekledikten sonra katılaşan kadar karıştırın. Katışlaştıktan sonra 1 su bardağı şekerini ilave edebilirsiniz.

Daha sonra farklı bir kaba aktarın. Bir paket vanilin ekleyin ve çırpın. Hazırladğınız karışımı ıslatılmış bir kaba aktarın ve bir gece dolapta bekletin.

Supangele'yi hazırladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağ, bir paket valinin ve bitter çikolatayı ekleyin. Sonrasında soğuyana kadar ara ara karıştırın.

Ve en güzel an iki tatlının birleşme anı. Beklettiğiniz tavuk göğsü tabağına supangeleyi ekleyin. Ortaya çıkan harika tatlıyı birkaç saat dolapta beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

MALZEMELER

Tavuk göğsü için:
125 gram tereyağ veya margarin
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilin

supangle:
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşıpı nişasta
1 çay bardağı şeker
3 yumurta sarısı
yarım kutu krema
Daha sonra ilave etmek için:
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ
100 gram bitter çikolata

 kaynak: lezzetiaşk

Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu! Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtu'ya zehir zemberek sözler...
Sonraki Haber