Yasemin Yalçın'ın kocası kimdir? Sürahi Nine lakaplı tiyatrocu Yasemin Yalçın'ın boyu ve yaşı kaçtır?

Yasemin Yalçın Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden biridir. 90'lı yıllarda canlandırdığı Sürahi Nine, Alican, Şuayip gibi tiplemelerle hafızalara kazınan Yalçın tüm Türkiye'nin sevdiği bir isim olmuştu. Peki Yasemin Yalçın'ın kocası kimdir?

İnce İnce Yasemince adlı program ile bir döneme damga vuran oyuncu Yasemin Yalçın'ın eşi İlyas İlbey'dir. 7'den 70'e herkesin sevdiği karakterlere hayat veren usta oyuncu kızının hastalığı nedeniyle sahnelere de ara vermişti. Peki Yasemin Yalçın'ın yaşı ve boyu kaçtır?

YASEMİN YALÇIN'IN KOCASI KİMDİR?

1959 doğumlu olan Yasemin Yalçın kariyerine 1988 yılında oyuncu Demet Akbağ ile oynadığı bir reklam filmi ile başladı. Yine tiyatrocu İlyas İlbey ile evli olan Yasemin Yalçın'ın Eda isminde bir kızı vardır.

Kenter Tiyatrosu'nda çalışan Yalçın, 2009 yılında Suzan Kardeş tarafından çıkarılan Makyaj Odası Şarkıları albümünde seslendirdiği Taht Kurmuşsun Kalbime adlı şarkı ile albümde yer aldı.

Kızı Eda'nın şeker hastalığına yakalanmasının ardından tiyatroya ara veren usta oyuncu Yasemin Yalçın, daha sonra Oyunun Oyunu adlı tiyatro oyunuyla tiyatroya geri döndü. 1991 yılında En İyi Komedyen ödülünü aldı. Yasemince adlı kült TV klasiğinde yıllarca farklı karakterler canlandırdı. En bilinenleri Sürahi Hanım, Gülazer, Kakılmış, Şuayip, Alican ve Başbayan'dır.

Diğer yandan Yasemin Yalçın'ın boyu ve yaşı da merak konusu oldu. Usta tiyatrocu birçok kesimden olunmlu tepkiler alan ve eserleri ile yarattığı karakterler ile unutulmazlar arasına girmiştir. 

Yasemin Yalçın 62 yaşındadır ve boyu 1.57 cm'dir.

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber