'Yaşayan İnsan Hazineleri' ödüllü Alpay Ekler hayatını kaybetti

Karagöz sanatında "Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri" ödülünün sahibi Hayali Alpay Ekler yaşamını yitirdi. 58 yaşında vefat eden ünlü sanatçının acı haberi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Twitter hesabından duyuruldu.

Karagöz ve kukla sanatçısı, tiyatro dekor, kostüm, mask tasarımcısı, müzisyen, yazar ve yönetmen olan Alpay Ekler hayatını kaybetti. Ödülü ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilen sanatçının vefatı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sosyal medya hesabında duyuruldu.

 

Bakanlık tarafından Twitter'da yapılan paylaşımda "Karagöz sanatçımız Hayali Alpay Ekler'in vefatını üzüntüyle öğrendik. 2022 yılında 'Yaşayan İnsan Hazinesi' ilan ettiğimiz sanatçımızı geleneksel Türk tiyatrosuna katkılarıyla hatırlayacağız. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sanat camiamıza baş sağlığı diliyoruz." ifadesine yer verildi.


CENAZE TÖRENİ BİLGİLERİ BELLİ OLDU

Akademisyen, sanatçı, oyuncu dostları ve öğrencileri de sosyal medya hesaplarında Hayali Ekler için taziye mesajları paylaştı. Ekler'in cenazesi yarın öğlen namazını müteakip, Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

Galatasaray'da şok gerçek ortaya çıktı! Sözleşmesi ortaya çıktı... Çılgın Sayısal Loto sonuçları 24 Nisan 2024! Fatih Terim'den hakeme isyan: "Sen saygı duyulacak bir adam değilsin"
Sonraki Haber