Yargıda devrim olacak!

Avukatların duruşmalara online katılabileceği e-duruşma sistemi ile ilgili açıklamada bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Çok önemli bir devrim olacak" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, duruşmalara UYAP üzerinden görüntülü konuşma yöntemiyle bağlanılmasını sağlayacak "e-duruşma" uygulamasının test programına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Gül açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Mahkemenin talebi uygun bularak kabul etmesiyle beraber avukat meslektaşımız buluduğu yerden duruşmaya katılabilecek. Tanığını dinletebilecek, bilirkişiyi, uzmanı mahkeme dinleyebilecek. Çok önemli bir devrim olacak. Cep telefonu ile kimliğini doğrulayarak sisteme girecek, diğer işlerini yaparak hizmet verecek. Hepimizi bir arada tutan şey, ortak payda hukukun üstünlüğüdür. Biz bu sorunları hukukun üstünlüğü çerçevesinde çözeceğiz."

E- DURUŞMA NEDİR?

Yazılımı tamamen bakanlık personeli tarafından yapılan e-Duruşma sistemi ile avukatlara yeni kolaylıklar geliyor. UYAP ile tam entegre şekilde çalışacak e-Duruşma sistemi ile avukatlar farklı şehirlerdeki duruşmalarına bulundukları yerden UYAP Avukat Portal üzerinden videokonferans yöntemi ile katılabilecek.

E-Duruşmada yüz tarama ve parmak izi gibi güvenlik önlemlerinin ileriki aşamalarda sisteme eklenmesi planlanıyor. Sisteme bilirkişilerin ve uzmanların bulundukları yerden katılmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor. Ayrıca e-Duruşma sistemi celse uygulaması ile tam uyumlu çalışacak.

Koltuğunu Dora'ya bırakan Özel: İyice yerleşmezseniz kaldırabilirler 24 Nisan 2024 Çarşamba TJK at yarışı programı açıklandı! 23 Nisan 2024 Salı TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber